Foto: Mattias Landström

Avåkningar och fylleri under ett tämligen normalt nyårsfirandet

En tämligen normal nyårsafton vad gäller polisingripanden och lite mer stökig för räddningstjänsten. Så sammanfattar polis och räddningstjänst nyårsafton.

Årets sista dag blev en halkig och delvis besvärlig sådan för trafikanter. Ett tiotal olyckor inträffade under några få timmar på eftermiddagen. 

–Det blev mycket halt på vägarna på eftermiddagen och vi hade en hel del trafikolyckor här och ute i länet, det var inga allvarligare sådana, utan mest avåkningar, säger Kenneth Hermansson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Enligt polisen så har det inte varit några större allvarligare händelser.

–Vi har omhändertagit ett antal personer för fylla och 13 personer misstänkta för rattfylla, men också gripit en man i Aneby för våld i relation av sin tonårige son. Vi hade det lite stökigt med trafikolyckor på nyårsaftons eftermiddag efter det snöfall vi fick då. Vi kan dock konstatera att vi haft tillräckligt med resurser för att hantera det som hänt. Det har också varit ovanligt lite bråk på länets krogar för att vara en nyårsafton.  säger Åsa Willsund, presstalesperson på Polisen.

Enligt Åsa Willsund är det än så länge ganska lugnt på vägarna. Polisen har dock patruller ute i hela länet för att kolla nykterheten.

 

-----

No more pages to load