Jönköping blir först ut när Bilprovningen erbjuder gratis laddning av elbilar. På bilden: Benny Örnerfors, vd för Bilprovningen. Foto: Pressbild/Marit Thorin

Bilprovningens flört med elbilsägarna: “Hoppas bli uppskattat”

Jönköping blir den första av Bilprovningens stationer att erbjuda gratis laddning av elbilar.

– Vi hoppas att laddstationen ska bli uppskattad och välanvänd, säger Bilprovningens stationsledare, Fredrik Gulliden.

Bilprovningen gör nu en storsatsning på att erbjuda gratis laddning av elbilar på sina stationer. Först ut blir bilbesiktningen på gamla flygfältet.

– Det är vår ambition att ligga i framkant när det gäller den fordonstekniska utvecklingen. Därför är det angeläget för oss att göra oss redo för elbilarna. Redan nu har vi många laddbara taxibilar och företagsbilar som kommer till oss och så fort de sjunker i pris tror jag att fler privatpersoner kommer att köpa en, säger Bilprovningens vd Benny Örnerfors, i ett pressmeddelande.

Laddlösningen kommer från Vattenfall och är uppkopplad till InCharge laddnät. Om laddstolpen är ledig eller inte framgår av InCharge app.

– Det känns roligt att Bilprovningen i Jönköping är först ut att erbjuda publik elbilsladdning. Vi hoppas att laddstationen ska bli uppskattad och välanvänd. En tanke är att lämna bilen över dagen så är den besiktad och laddad när den hämtas, säger Fredrik Gulliden, Bilprovningens stationsledare i Jönköping.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load