Från vänster: Sara Söderström, stf personalchef Jordbruksverket, Cornelia Ekbladh, Director Product Management Husqvarna, Emma Hult, riksdagsledamot Miljöpartiet, Hanna Bevenby Broman, warehouse manager IKEA, Maja Wixe, teknisk gruppchef Edge Husqvarna Foto:  Patrik Svedberg

De kan vinna Årets unga ledande kvinna – se hela listan

De har alla visat resultat i sitt ledarskap och de arbetar som bland annat riksdagsledamot för Miljöpartiet, bränslechef på Jönköping Energi, hotellchef på Vox hotel och stf personalchef på Jordbruksverket – här är årets 23 nominerade till titeln Årets unga ledande kvinna.

För tredje året i rad har ledarförebilder i Jönköpings län valts ut till listan Årets unga ledande kvinna.

– I år är det rekordmånga partners som ställt sig bakom initiativet. Vi har dessutom märkt att fler nomineringar kommit in från organisationer och beslutsfattare som vi tidigare inte nått. I år har vi till exempel för första gången en ledare från kommunal verksamhet och för första gången en ledare inom politiken på listan, säger Ida Rydh, projektledare för Årets unga ledande kvinna.

Ett omfattande gallringsarbete, utfört av Poolia, har resulterat i följande lista med 23 utvalda ledarförebilder. Av dessa 23 kommer en ledare som utmärkt sig lite extra att vinna högsta pris vid en prisceremoni på VY Skybar den 1 mars.

– I år har vi en riktigt stark lista, säger Kicki Alm som även hon projektleder satsningen.

– Det är kvinnor att hålla ögon på för framtiden och de bidrar redan idag med sin kompetens på hög nivå i organisationerna. Många kommer från stora arbetsgivare som Husqvarna, Fagerhult, Jordbruksverket, Sweco och IKEA. Men vi har även offentligt anställda med personalansvar för stora grupper och entreprenörer som på kort tid visat att de är att räkna med i framtiden.

Årets ledarförebilder är:

Alice Moradian
Grundare, Earthbite
Född 1995

Alice har grundat bolaget Earth Bite Sweden som arbetar med att skapa en hållbar
livsmedelsindustri genom att ta fram veganska och ekologiska produkter. Hon är ett framtidslöfte som redan har vunnit priset Årets blivande entreprenör på Entreprenörsgalan samt JIBS student of the year på Internationella handelshögskolan vid Jönköping University.

Anna-Frida Eriksson
Bränslechef, Jönköping Energi
Född 1989

Anna-Frida visade direkt som nybliven chef att hon har förmåga att både hantera större krissituationer på bästa sätt samt sänka kostnaderna i en verksamhet med över 65 miljoner kronor i budget. I en konservativ och mansdominerad bransch har hon ett uppskattat ledarskap som har ökat trivseln hos medarbetarna.

Behnaz Bahabozorgi
Projektledare, Habo Energi
Född 1983

Behnaz tog redan som 18-åring initiativ till att starta upp damhockeyn i Jönköping och var därmed med och banade väg för sporten i Sverige. Idag är hon projektledare och driver bland annat fiberutbyggnaden i Habo med en stor portion härligt driv, hjärna och hjärta. Hon har stort engagemang för samhällsfrågor och brinner för mångfald och jämställdhet.

Cornelia Ekbladh
Director product management, Husqvarna
Född 1982

Cornelia leder en avdelning som har ansvar för produkterna i Husqvarnas tillbehörssortiment. Som ledare har hon ett starkt driv och stor professionalism och hon uppskattas för sin öppenhet, ärlighet och lyhördhet. Hon sätter tydliga mål för teamet och involverar dem aktivt i beslut och strategier.

Emilia Sundberg
Affärsutvecklare, Smålands turism
Född 1982

Emilia är en entusiasmerande ledare som arbetar målinriktat med att få fler besökare att upptäcka Småland. I sitt arbete är hon en fena på att skapa goda relationer och utbildar också besöksnäring och offentliga organisationer i destinationsutveckling. Hon har tidigare varit ansvarig för en turistbyrå, där hon bland annat tog initiativ till att digitalisera verksamheten.

Emma Hult
Riksdagsledamot, Miljöpartiet
Född 1988

Emma tog sig, efter en mycket framgångsrik personvalskampanj, in i riksdagen för Miljöpartiet 2014. Inför valet 2018 är hon nr 1 på valsedeln i länet. Med en bakgrund som byggnadsingenjör är hon idag bostads- och idrottspolitisk talesperson för partiet och arbetar tillsammans med regeringen målinriktat för en mer hållbar bostadspolitik. Som duktig retoriker med driv och glimten i ögat fångar hon sin publik med tydliga och förståeliga budskap.

Filicia Björkman
Enhetschef inom äldreomsorgen, Jönköpings kommun
Född 1992

Filicia blev som 24-åring enhetschef på en arbetsplats med stora utmaningar. Ett år senare har hon hunnit med ett stort förändringsarbete och nöjdheten har ökat hos både medarbetare och brukare. Med målmedvetenhet och strategisk planering har hon på kort tid hittat rätt i rollen som chef i offentlig förvaltning.

Hanna Bevenby Broman
Warehouse manager, IKEA
Född 1985

Hanna är, trots sin unga ålder, redan en erfaren ledare som har arbetat i Shanghai i flera år. Hon är tydlig, analytisk och strukturerad, samtidigt som hon ser den enskilda medarbetarens behov och visar stort engagemang när det gäller att utveckla andra. De processer hon har utvecklat är skapade både utifrån användarens faktiska verklighet och det globala företagets förutsättningar.

Hanna Magnusson
Projektledare, EVRY
Född 1982

Hanna har efter 13 år i fordonsbranschen framgångsrikt tagit steget till IT-branschen och tagit grepp om ett komplext uppdrag. Hon har förmågan att kommunicera med tekniska specialister likväl som företagsledning och har därigenom tagit en ledande position. Hannas positiva personlighet sprider trygghet och stabilitet i organisationen. Hon är tydlig och rak i sin ledarstil och har ett uppmuntrande ledarskap.

Ida Franzén Leibnitz
Affärsutvecklare, Science Park Jönköping
Född 1990

Ida arbetar dagligen med att coacha entreprenörer till att nå sina mål och är dessutom drivande i att få upp Science Parks CSR-arbete på agendan. Utöver rollen som affärsutvecklare är hon på fritiden engagerad som boxningsinstruktör, frivillig inom militären och som kämpe för barns rättigheter.

Ida Rundbladh
Gruppchef, Sweco
Född 1983

Ida är gruppchef på ett av Sveriges största teknikkonsultföretag och tillsammans med sitt team levererar hon goda resultat i stora infrastrukturprojekt. Hon har genom stort engagemang och hårt arbete klättrat i bolaget och ständigt levererat goda ekonomiska resultat. Hon har också innehaft rollen som teknikchef där hon ansvarade för att hela organisationen delar med sig av kunskap och resurser.

Josefin Erlandsson
Affärsområdeschef, Finnveden Säljkraft
Född 1992

Josefin leder en växande avdelning och har på kort tid avancerat till en ledande position med säljansvar. Hon har visat stor affärsmässighet, kreativitet och tajming i en traditionell bransch där hon fått ett helt nytt affärsområde att växa. Josefin gör avtryck i både ledningsgrupper och styrelserum med sina insikter som hur man leder, driver och inspirerar strategiskt säljarbete nu och i framtiden.

Linnea Wiberg
Ordförande, Jönköpings judoklubb
Född 1992

Linnea har som styrelseordförande och huvudtränare i Jönköpings judoklubb lyckats vända en klubb med ett krympande medlemsantal till en klubb med en blomstrande barn-och ungdomsverksamhet där både killar och tjejer utövar sin sport tillsammans. Hon har redan fått flera utmärkelser för sitt engagemang, entreprenörskap och ledarskap. Linnea är utbildad vid Jönköping International Business School och arbetar som strateg på strategibyrån NOGA till vardags.

Lisa Bjurén
Hotellchef, Vox hotel
Född 1985

Lisa har redan haft flera chefsjobb med mer än 40 medarbetare i teamet. Det senaste året har hon visat på framgångsrikt ledarskap i processen när Vox hotel gick från att vara privatägt till att vara en del av en internationell koncern. Hon brinner för service, sina gäster och inte minst sin personal som hon både coachar och utmanar. En uppskattad ledare som får högsta betyg från sitt team.

Lisa Engström
Senior Associate revisor, PwC
Född 1990

Lisa har en bakgrund som barn- och ungdomsledare i Badmintonklubben Wätterstad
samt Smålands badmintonförbund. Idag arbetar hon som revisor som leder kunduppdrag och har snabbt blivit känd för att arbeta hårt och ha skinn på näsan i en bransch där kvinnor på höga positioner är sällsynt.

Madeleine Linderberg
Platschef, Nordic Wellness Atlantis
Född 1983

Madeleine har varit platschef på två av Nordic Wellness anläggningar och har med lyhördhet och struktur tagit de båda organisationerna igenom olika slags utmaningar. Hon har förmåga att skapa förtroende och få teamet på 75 personer att leverera på topp. Idag visar hennes anläggning både gott resultat och hög kundnöjdhet.

Maja Laveklint
Ljusplaneringschef, Fagerhult
Född 1982

Maja är utbildad ljusdesigner och ansvarar för en utveckla sin avdelning framåt. Hon får medarbetare att växa med uppgiften och är en bra förebild för andra kvinnor som verkar i byggbranschen. Maja utmanar invanda mönster i ett anrikt bolag och har bidragit till ett mer digitalt arbetssätt, både internt och i säljprocesserna.

Maja Wixe
Teknisk gruppchef Edge, Husqvarna
Född 1988

Maja tog sig an sin första chefsroll som 26-åring och är en orädd och målinriktad ledare. Hon leder ett högpresterande team som bygger och utvecklar en helt ny högteknologisk fabrik på ett sätt som är unikt i Husqvarnas historia. Tidigare har hon som lagkapten i Hallby Handboll varit med och tagit laget till allsvenskan.

Matilda Ekman
Manager, JU Solar Team Jönköping University
Född 1993

Matilda är en stor anledning till att JU Solar Team i år har korsat Australien på sin bästa placering någonsin. Med ett brinnande intresse för sälj har hon framgångsrikt byggt relationer med näringslivet och slagit sponsringsbudgeten fem gånger om och därmed gett teamet de bästa förutsättningarna att nå framgång.

Paulina Källström
Platschef, Nordic Wellness Huskvarna
Född 1992

Paulina har lyckats lyfta sin klubb på mycket kort tid och har både förbättrat försäljning och resultat avsevärt samt lyckats öka medlemsstocken, någon som är svårt i på en 11 år gammal klubb. Hon har god förmåga att ta sitt team mot uppsatta mål och besitter en stark vilja att lyckas.

Sainabou Jeng Daffeh
Grundare, Beyoow
Född 1993

Sainabou är engagerad i ett flertal initiativ för att stärka och ge mod till unga kvinnor, både i Jönköping och i världen. Som entreprenör vill hon förändra modebranschen genom att erbjuda hudfärgade underkläder för alla. Hon driver också en startup-verkstad i sin egen lägenhet varje sommar med syfte att få unga på Råslätt att starta företag. Sainabou har dessutom varit ordförande i VILJA female career network.

Sara Söderström
Stf personalchef, Jordbruksverket
Född 1983

Sara har med stort engagemang och glädje drivit ett positivt förändringsarbete för att implementera en förbättrad medarbetardialog för 900 medarbetare på Jordbruksverket. Med stor kommunikativ förmåga har hon öppnat upp dialogen internt och skapat möjlighet till förändringar i realtid.

Sandra-Stina Vesterlund
Produktionsledare, FläktGroup
Född 1988

Sandra-Stina har haft ledarroller ändra sedan barnsben när hon började i scouterna. Det har förberett henne för den roll som produktionsledare för 45 medarbetare som hon har idag. Hon har en förmåga att utveckla team som presterar bra ihop och tillsammans har de utvecklat nya produktionssätt som lett till stora produktivitetsökningar.

-----

No more pages to load