Efter enmålsförlusten: ”Det känns som tiden börjar rinna ut”

Efter enmålsförlusten: ”Det känns som tiden börjar rinna ut”

Hallby kämpar på för att försöka hålla sig kvar i ettan. Men då Kroppskultur tog hem dagens match med 21-20 (13-12) ser det allt mörkare ut.

Målmässigt var det ett jämnt möte mellan Hallby och Kroppskultur. Men då det gått tungt för Hallby hela säsongen var denna match inget undantag. I halvtid stod resultatet 13-12 till hemmalaget.

– Vi hade matchen men missar och faller. Vi gör chanspassningar, håller inte i bollen i rätt läggen och skjuter för tidigt, säger Hallbys tränare Tomas Utterberg.

Det var en fortsatt jämn match, men det var Kroppskultur som låg poängen före ända fram till slutsignal. Så trots att Hallby vände siffrorna 18-15 till 18-18 i andra halvlek, blev det förlust med 21-20.

– Det är inte bollarna som studsar fel för oss utan snarare det faktum att det är en pressad situation. Vi vill avgöra för snabbt. Man är för het på gröten och vill dra ifrån med tre mål istället för att endast vinna med ett. Det blir stressat och tålamodet är inte där, säger Utterberg.

Nu ligger Hallby på en elfteplats i tabellen med deras 10 poäng. Kroppskultur gick upp till 13 poäng och ligger där med på kvalplatsen.

-Det blir färre och färre matcher för att klara av ett nytt kontrakt. Efter den här matchen borta så börjar det kännas att tiden rinner ut. Vi är ett gott gäng som kämpar på, men det börjar tära lite. Det är svårt i det här läget att hålla huvudet kallt.

Som det ser ut nu, är det bättre att åka ner en serie och börja om eller ligga kvar i ettan?

-Vi har helt klart material för att ligga kvar i denna serie. Det är en klyscha, men vi får helt enkelt inte till det i avgörande lägen. Vi gör oftast bättre matcher mot bättre lag. De här laget drar ner på tempot och får in oss i fällan. Så vi borde absolut ligga kvar i den här serien.

-----

No more pages to load