Efter Strandbandets sista spelning – Fansen överens: “Sluta inte”

Vilket drag, vilka hyllningar, kramar och pussar det blev på Velvet på fredagen och långt in på småtimmarna. Strandbandet som gjort sig kända för sina spektakulära färgglada scenshower och leveranser av träffsäkra coverhits gjorde sin sista spelning under tumultartade och uppsluppet festliga och glada förhållande. Frågan många ställer sig: “Är det verkligen sista gången”?

– Vi är överens om att det räcker nu. Vi har ändå spelat tillsammans i 20 år och vi har alla engagemang i andra band, säger Conny Norman.

Strandbandet bildades på Öland för 20 år sedan, har genom åren gjort sig kända som det absoluta partybandet i staden, trots att de bara spelat 4-5 gånger per år. Och det är bandets lekfullhet som tagit publiken med storm och gjort dem så omtyckta. När de framträtt har det inte varit en vanlig spelning, det är en färgsprakande show från början till slut. Kanske är det deras få framträdanden och platserna de valt att fraträda på som skappa ett sug och frörväntan hos deras publik.

Och att suget var extra stort på fredagen råder dett ingen som helst tvekan om när idolerna gick runt i lokalen bland alla särskilt inbjudna, kompisar, musikvänner och fans och bjöd på önskelåtar. Önskan infriades med “Feliz Navidad” vid varje önskan. Det är Strandbandet i ett nötskal.

Är du säker på att ni inte gör som alla andra musiker och grupper när de slutat.  Kommer tillbaka igen?

-Ja. – Nu vill vi tacka för oss, tacka den fantastiska publiken som följt oss genom åren, genom en äkta avskedsspelning här på vår julfest på Velvet, säger Conny och Peter.

Det blev alltså den sista chansen att se Peter Hult, Conny Norman, Claes Ljungström, Staffan Hagberg, Janne Franzén, Anders Fransson och Peter Amunett i det äldsta pojkbandet med alla plastkrokodiler och andra badprylar.

-De är nog tillbaka på Sjökanten i sommar, säger Benny Öhlund, med glimten i ögat.

Bandet hyllades grundligt och hjärtligt av kompisar och musiker, så många att nämna att det inte låter sig göra. Ingen nämnd och ingen glömd.

 

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load