Sexåriga Tuva med sina vinnande dockor Emelie och Kristina. Foto: Niclas Bergqvist

Emelie och Kristina tog sin första skrällseger i populär TV-tävling

Det jublades, hoppades och dansades hemma hos familjen Bergkvist i Habo när finalen av Minimello 2017 avgjordes i direktsändning i TV. Den som hoppade och jublade mest var sexåriga Tuva. Det var Tuvas dockor Emelie och Kristina som var artister i vinnarlåten “Gör som jag vill” som sjöngs av Krista Siegfrieds i den absolut sista Minimellon. Titeln på låten passade in på Tuva, hon bestänmde själv att hon ville göra dockor till Minimellon.

Ja, det här var en höjdare och verkligen jätteroligt för Tuva, men också för oss så klart. Men det var också en pärs fylld av spänning, säger Tuvas pappa Niclas Bergqvist.

När näst sista tävlingen avgjordes, låg Tuva tvåa med 3,2 miljoner röster och ettan hade ett par hundra tusen röster till. När finalen avgjordes och familjen satt klistrade framför TV-apparaten hade man gjort vad man kunde i familjen för attrösta fram Tuvas låt.

– Jag hade röstat 70 000 gånger och min fru 50 000 gånger och ändå låg låten tvåa innan den närvarande skulle säga sitt. De hade Tuvas låt som etta och juryns röst vägde tyngst, säger Niclas Bergqvist i Habo och den som var gladast var naturligtvis Tuva som vunnit sin första TV-sända meloditävling och med dockor soom hon gjort själv. En riktig skrällseger.

Reklaminslag

Hur kom det sig att Tuva kom med i tävlingen?

Jo, en kväll satt hon och pappa Niclas och kollade på Barnkanalen och där fick de se ett reklaminslag för Minimellon.

– Barnkanalen ville att barn skulle tillverka egna dockor och skicka in. Dockorna skulle vara med som artister eller i publiken. Tuva blev eld och lågor och ville så klart göra dockor. Och hon satte igång med tillverkning, ja hon fick så klart lite hjälp, säger pappa Niclas.

Tuva tyckte det var kul att göra dockor som skulle bli artister i TV. Reklamen upplyste om att alla dockor som skickades in skulle få vara med och dansa i någon av de deltagande låtarna i Minimello. Dockorna fick namn av Tuva och hon skickade, med pappas hjälp, in Emeli och Kristina till SVT:s Barnkanal med adress Minimellon. Tuva var redan där spänd på vad som skulle hända och det blev en spänd väntan.

Så kom det plötsligt ett mejl till Tuvas mamma Maria från SVT, där hon uppmanades att svara på mejlet för att få lite mer information. Hon svarade och med vändande mejl kom glädjande besked till Tuva. Hennes dockor skulle få vara med i Minimello och inte nog med det de skulle vara med som bakgrundsartister i premiärlåten “Gör som jag vill” nu på fredagen den 10 november. Premiärlåten är en poplåt och Krista Siegfrieds sjunger den. Det var inte bara Tuva som blev glad både mamma Maria, pappa Niclas och Tuvas syskon blev både glada och stolta och har sedan dess suttit som klistrade framför tv:n vid varje program.

Det blev inga lugna Miinimellokvällar, utan stor dramatik varvades med förhoppningar som svalnade i näst sista programmet, men som förvandlades till en riktig jubelkväll fredagen före julafton. Vilken julklapp för Tuva.

-Nu har de ringt från Barnkanalen och de kommer att skicka en julklapp till Tuva.

 

 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load