Grym underhållare bjöd på selfies

Jkpg News recensent Hans Järeby rosar Al Pitcher som vårt lands bäste stå up komiker alla kategorier och ger betyget fem av fem möjliga.

Ingen har lyckats roa undertecknad som Al Pitcher. En engångsföreteelse var den självklara eftertanken, men där hade jag fel. Nu var det fjärde gången som jag hade förmånen att träffa honom igen och tanken var att han kan inte göra det en gång till med så enkla knep. Men det är det enkla som är det som ger honom förmågan att roa och det är förmågan att blixtsnabbt läsa av sin publik som gör honom till en sån underbar komiker. 

Han har reda från början hittat ett sätt som överglänser alla svenska stå upp komiker. Han kan som utlänning se och utlänning se det som för oss är självklart. Enkla saker och vanor som för oss är självklara är inte alltid det för en inflyttad utlänning. I Al Pitchers sätt att se det ser vi det också som putslustigt och på en föreställning där det belyses och plockas ut och isoleras tycker vi också att det blir mycket komiskt.

Vi bytte sida

När amerikanerna skickade iväg folk upp i rymden, då gick vi över till andra sidan på gatan i Sverige. I Al Pitchers sätt at se det blir det lite lustigt och ändå lustigare är i andras ögon museirondellens konstruktion, tycker Al och han är inte ensam. För en som inte känner till Sveriges historia kan en som besöker Jönköping förundras över vad statyn av Magnus Ladulås ska betyda. Al har den där förmågan att hitta och lyfta fram saker som en liten del i en bild kan bli roligt. Bara sättet han snackar på, där han i sin engelska lägger in svenska uttryck på sitt sätt, liksom dialogen med en del han hittar i publiken. Sedan nöjer han sig inte med mindre än att träffa och snacka med sin publik i teaterfoajén efter föreställningen. Ja, som sagt, det är ingen annan som kan roa och få oss att skratta i 90 minuter och han använder hela kroppen i sitt sätt att roa, Underbart.

Stå upp show

Betyg: 5

Show: Al Pitcher Sverige syndrom

Plats: Jönköpings Teater

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load