Pressbild

Här är nya resetrenden: “Kommer starkt”

Brukar du förlänga weekendresan när du är ute och ser dig om i världen? Då är du inte ensam. Förlängda weekendresor är på stark uppgång.

Weekendresor blir allt mer populära bland svenska resenärer och de flesta blir numera en minisemester. I en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Resia framkom att svenskarna hellre reser på flera korta resor än få och långa resor. Det visar sig också i statistiken för weekendresor, där resorna tidigare var på två nätter men numera oftast är på fyra-fem nätter.

– Trenden med mini breaks är något som kommer starkt och som efterfrågas allt mer av våra kunder. Svenskarna ställer högre krav på sina resor, vill uppleva mer och är betydligt mer kräsna än för bara några år sedan. Att åka på ett mini break och kanske till och med undvika att resa över en helg kan göra att man sparar en hel del pengar vilket självklart också lockar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Sifo-undersökningen visar också att minisemester lockar svenskar i alla åldersgrupper.

–  Jag tror att den här trenden är ett svar på att vi i dag ser resor som en del av vår vardag, ett sätt för oss att koppla av och komma bort från en för övrigt rätt stressig vardag. Att det blivit enklare att resa i kombination med att vi just nu befinner oss i en högkonjunktur ger fler möjligheten att unna sig att resa bort oftare. Samtidigt har vi ju begränsat antal dagar semester. Då är en minisemester eller mini break den bästa kompromissen, säger Lina Eklund.

-----

No more pages to load