Foto: Resia

Hetaste trenden – minibreaks

Vad är hetaste trenden inför resåret 2018? Det är minibreaks.

Vart vill vi resa? Vad är viktigast på resan? Hur lång ska utlandsresan helst vara? Vad lägger vi pengarna på?
Det har Kantar SIFO och Resia tagit reda på och har nu presenterat Resiabarometern för 2018.

Enkäten visar en supertydlig trend – minibreaks är mer populära än någonsin. En förlängd weekendresa har blivit det absolut vanligaste resesättet för svenskarna. Vi reser oftare, och stannar ofta borta kortare tid än en vecka.

– Det som överraskar mig mest är trenden att så många som 53 procent av svenskarna inte vill träna på sin semester. Det finns dock en förklaring till detta. Under 2018 åker man i stället på renodlade träningsresor, som vi har en stor efterfrågan på. Att man inte efterfrågar wi-fi på samma sätt som tidigare har såklart flera förklaringar, men det gläder mig och jag hoppas att resenärer i stället kan ägna tid åt att umgås med nära och kära. Minibreaks blir en självklarhet att åka på under 2018.  Jag älskar den nya trenden och jag tror vi kommer få se många svenskar som åker på flertalet minibreaks under 2018, menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia, i ett pressmeddelande.

Resiabarometern 2018

Vad spenderar svenskarna helst pengarna på under resan?
1) Boendet, 2) Mat och dryck, 3) Upplevelser på plats, 4) Flygresan, 5) Shopping.
Vad är viktigast för val av hotell?
1) Att det är prisvärt, 2) Att det ligger centralt, 3) Att det har hög standard med bra faciliteter, 4) Att hotellet har trevlig och service minded personal 5) Tillgång till wi-fi.
Vad är viktigast för svensken på resan?
1) Att få upptäcka nya kulturer och länder, 2) Att få fly vardagen, 3) Att få uppleva nya saker, 4) Att få sol och värme, 5) Att få minnen för livet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load