Bankeryds Fotoklubbs almanacka JÖNKÖPING FÖRR OCH NU fyller 30 i år och firar med en jubileumsutställning på Tändsticksmuseet. Foto: Bankeryds fotoklubb

Hyllad kalender fyller 30 – firar med stor jubileumsutställning

Läsarnyhet. Bankeryds Fotoklubbs almanacka JÖNKÖPING FÖRR OCH NU fyller 30 i år och firar med en jubileumsutställning på Tändsticksmuseet mellan den 10 februari och 25 mars 2018. Allt inleds med vernissage lördag den 10 februari kl. 13.00.

Vernissagen invigs av Lennart Lindberg, som är hedersmedlem, samhällsdebattör och Jönköpingsvän. Därefter kan besökarna gå runt och ta del av intressant Jönköpingshistoria och information om Bankeryds Fotoklubb och kanske samspråka med någon representant från klubben.

Utställningen kommer att bestå av:
• En avdelning med 10 bilder med spårvagnar samt information om dess historia i Jönköping.
• En avdelning med 10 bilder som illustrerar Hamnkanalen med dess broar, och historiska fakta.
• Förutom 9 tavlor med ett urval framsidor från klubbens almanackor, kommer det att finnas 26 förstoringar från almanackorna 2017 och 2018.
• Slutligen kan man se ett ca 15 minuter långt bildspel till musik gjort av Anders Gunnarsson. Här visas bilder från klubbens verksamhet, främst från fältskjutningar, med medlemsbilder och gruppbilder. Dessutom ett grovt urval av vinnarbilder.

Tändsticksmuseet har öppet tisdag-söndag kl. 11-15. Det är fri entré november-februari.

-----

No more pages to load