Krister Grunditz tar över rodret för Hovslätts klädhus efter tidigare ägaren Mia Andersson. Foto: Alexandra Locking

Känd klädbutik får ny ägare

Hovslätts Klädhus, med rötter från slutet av 1960-talet, får ny ägare i mars.

– Det känns riktigt bra att lämna över, säger nuvarande butiksinnehavaren Mia Andersson.

Redan 1969 startade hennes man Leif Andersson företaget, med dåvarande namnet Textillagret, i lokalerna bredvid Konsum/Coop på Norrahammarsvägen i Hovslätt. Några år senare kom även Mia in som delägare.

2010 såldes dock verksamheten, men när det av olika anledningar inte blev som paret hade tänkt sig bestämde sig Mia Andersson för att starta upp det gamla företaget igen. Den här gången under namnet Hovslätts Klädhus.

– Jag tycker att det här är jättekul och jag brinner ju för detta. I november 2012 bestämde jag mig för att börja om på ny kula och i mars 2013 öppnade jag Klädhuset, berättar hon.

Men nu har åldern börjat ta ut sin rätt och Mia och Leif ser fram emot en lite lugnare tillvaro. De kommer att arbeta kvar i butiken som anställda under en övergångsperiod, innan de går i pension.

Ny ägare blir Skillingarydsbon Krister Grunditz med många års erfarenhet av klädbranschen.

– Jag är uppvuxen i en klädbutik. Mina föräldrar hade klädaffären Franks i Vaggeryd och där hängde jag som liten och plockade galgar, berättar han.

1996 tog han över klädbutiken och därefter har han haft ett flertal klädaffärer på Höglandet. De senaste åren har han även arbetat parallellt som säljare mot klädbutiker.

– Det är snart fyra år sedan jag sålde min senaste butik och nu känner jag mig sugen på det igen. Jag vet att det här är en jättefin rörelse som jag är stolt över att få ta över, säger Krister Grunditz.

Enligt den nya ägaren kommer klädbutiken drivas vidare i samma anda som tidigare.

– Gamla kunder kommer att känna igen sig. Sedan blir det en liten uppfräschning. Vi kommer bland annat plocka in fler varumärken som breddar det nuvarande sortimentet, säger han.

Just nu pågår renovering av lokalerna vilket kommer öka dess yta från 250 kvadratmeter till 400 kvadratmeter.

Den 3 mars blir den sista dagen i Mias och Leifs regi och därefter kommer butiken att hålla stängt ett par veckor innan det är dags för nyinvigning.

– Jag tror att det kommer bli riktigt bra eftersom det finns en sådan inarbetad kundkrets här. Tillgänglighet och personlig service är våra styrkor, säger Mia Andersson.

-----

No more pages to load