’’Vi frågade Söderberg flera gånger om han kunde flytta bilen innan vi satte igång med grävandet, säger Björn Pantzer om Nöjesprofilen. Foto: Privat

Kommunen slår tillbaka mot nöjesprofilen i råttbråket

Nöjesprofilen Lucas Söderberg fick sin Mercedes förstörd efter att råttor gnagd sönder hans bil i samband med att kommunen grävt upp avloppsrör till kloakerna en halvmeter från Söderbergs bil. Nu slår kommunen tillbaka med att hävda att de informerade i god tid – flera gånger innan arbetet drog igång.

Under måndagsmorgonen var News först ut med storyn om hur Lucas Söderberg fick sin Mercedes Viano invaderad av råttor i samband med att kommunen grävde upp gamla avloppsrör vid korsningen Gränsgatan – Gröna gatan i Jönköping. Nu svarar Björn Pantzar, arbetsledare på Jönköpings kommun på kritiken från Söderberg.

– Jag såg bilen stå där i ett halvår innan vi började gräva, och vi frågade Söderberg flera gånger om han kunde flytta bilen innan vi satte igång med grävandet, men då sa han att han inte kunde hitta bilnyckeln, och sedan blev det inget med det, säger Pantzar.

Men nöjesprofilen Lucas Söderberg håller dock inte inte med Björn Pantzars version om råttincidenten.

– Nej, det stämmer inte. De gav mig aldrig ett datum när de skulle börja gräva. Jag fick aldrig någon information i brevlådan eller någonting som informerade om när det skulle påbörjas. Så jag tänke inte mer på det, och dessutom jobbade jag i Göteborg vid tiden de började gräva och var ovetandes om att bilen stod i vägen. När jag sedan kom hem för att hämta bilen – stod den en halvmeter från groparna där råttorna hade kommit upp från kloaken.

– Jag pratade bara med dem en gång, och det var jag som tog kontakten. Men jag har ännu inte pratat med Björn Pantzar, så jag får ta och ringa honom nu, säger Söderberg.

I skrivande stund hör Björn Pantzar av sig till JKPG News efter att ha dubbelkollat med sina kollegor på kommunen om deras version av händelsen.

– Vi började gräva den 23 november och en av våra gubbar ringde på huset en arbetsvecka i förväg och talade med en kvinna och upplyste henne om att bilen måste flyttas då grävning skulle ske utanför infarten. Men när de knackade på dörren igen sa kvinnan i huset att de inte hittade nycklarna varpå grävning satte igång och var förbi efter cirka två veckor. Sedan stod bilen fortfarande kvar en lång tid efteråt, säger Björn Pantzar.

-----

No more pages to load