Kriminalvården anställer 20 nya personer i Jönköping. Foto: Kriminalvården

Kriminalvården efterlyser nya anställda – lockar med bilutbildning

Kriminalvården kommer att anställa 20 nya kriminalvårdare i Jönköping när myndigheten nu tar över polisens transporter. Ny lockar de nya anställda med bland annat en betald bilförarutbildning. Dessutom kommer de att rekrytera sommarvikarier till häktet.

Förra året fick Kriminalvården ett utökat uppdrag att ta över många av polisens transporter. För Kriminalvården innebär det att förutom att transportera häktade och dömda till domstolar, häkten och anstalter även transportera klienter från Migrationsverket och Statens institutionsstyrelse samt patienter från landstingens psykiatri- och beroendevård.

I Jönköping kommer Kriminalvården därför att rekrytera ett tjugotal kriminalvårdare samt sommarvikarier till häktet.

– Som kriminalvårdare är man den som har den dagliga kontakten med klienterna. Våra medarbetare behöver därför vara stabila och empatiska. Ytterst handlar det om att bryta den onda cirkeln, säger Anders Christensson, inrikestransportchef sektion Sydöst, Kriminalvården, i ett pressmeddelande.

En 20 veckor lång betald utbildning till kriminalvårdare ingår i tjänsten, samt en bilförarutbildning. För sommarvikarie ingår två veckors introduktionsutbildning.

– Det här är ett viktigt arbete som gör skillnad. Det handlar om att minska återfall i brott. Oavsett om du jobbar med transporter eller på häkte och anstalt, måste du våga tro på att människor kan förändras, säger Anders Christensson.

-----

No more pages to load