Lars Damberg som borgmästarinnan i sin alldeles egna stad Minsta, här med årets gästartist hos Freja Musikteater, Blossom Tainton. Foto: Hans Järeby

Lasses 27-åriga fantasi i stämningsfull och tänkvärd julshow på Spira

För Freja Musikteater är årets julshow en viktig och lika självklar händelse som tomtebesök och julklappar är för alla andra. I Julshowen får någon av skådespelarna bjuda in publiken till sin julshow. I år är det Lasse Damberg som bjuder in till en mycket annorlunda julshow i hans alldeles egna stad Minsta.

Lasse har ritat på tapetrullar sedan han i sjuårsåldern fick se en tapetrulle ligga uppe på ett skåp. Han har fortsatt att rita sedan dess och under 27-års tid har han med sin fantasi skapat en mångmiljonstad som breder ut sig över oändliga meter tapetrullar. Det ligger till grund för årets julshow hos Freja och där Lasse är årets julvärd och han har fått Blossom Tainton som gästartist. Lasse tar publiken med sig in i sin alldeles egna stad, Minsta med en helt egen historia där allt är stort och mycket. Här finns golfbana, idrottsanläggning, varuhus, ja allt som finns i de flesta städer.

På scenen har man skapat en mycket annorlunda värld där det måste gått åt mängder med tråd. Här i Minsta, utspelas en mycket stämningsfull och tänkvärd förställning som visar julen ur andra perspektiv. Hur olika julen kan vara och kan innehålla många olika sorters känslor. Den kan vara både kul och mindre kul. Det finns, som Lasse säger, en baksida på julen och det är ensamheten och den vill ingen uppleva.

Skådespelarna spelar upp en föreställning som verkligen väcker olika typer av känslor hos betraktaren i alla fall undertecknad. Här finns inga tveksamheter här bjuds både på skådespeleri som berör och sång i kör och solo. Klara Tovhult sjunger klockrent i “Hej mitt vinterland” och Fredrik Hardeström ger publiken “Jul, Jul strålande jul”, hela ensemblen ger en härlig låt med mottot “Man vänjer sig”.

Blossom Tainton gör sin första entré med “Let it snow” och bjuder också på “Oh helga natt” i en annorlunda tolkning och dessutom en duett med Lasse där han sjunger “Inte tycker du väl att jag är det stiligaste du vet” och svaret från Blossom blir “Johodå”,(Hasse o Tages “Jasså” 1960) det slutar allt med en puss. Härligt nummer. Blossom Tainton står för det showiga och skådespelarna gör en underbar julshow med mycket känslor, den bästa jag sett. Tack Freja Musikteater för att ni låter talanger blomma ut.

Frejas Julshow

Betyg: 4

Show: Freja Musikteaters Julshow – Jul hos Lasse

Medverkande: Lars Damberg, Sanna -Maria Bolin, William Vårbrant, Anton Fernström,Beata Lord, Simon Andersson, Fredrik Hardeström, Sebastian Grennard, Klara Tovhult, Jesper Moeller, Anna Lilja, Gästartist Blossom Tainton.

Regi/Koreografi: Erik Norén och Sofie Pallander. Scenografi: Axel Boberg Ragnerstam, Maskdesign: Maud Löfberg, Kostym: Sanna Jonsson, Musik: Lasse Fernström, Björn Pallander, Ljusdesign: David Andersson

Plats: Spira/kammaren

Spelas: Torsdag, lördag,söndag

 

-----

No more pages to load