Philip Wareborn och Hanna Helgegren Foto: pressbild

Los Angeles-paret är tillbaka med ladugårdssuccén: ”Väldigt roligt”

I dag är det dags för biljettsläpp till ännu en musiksommar i Ribbingsnäs Ladugård utanför Forserum. I år intas scenen av Maria Möller och The Moniker, uppbackade av samma stråkkvartett och husband som tidigare år.

Det är för tredje året i rad som Philip Wareborn och Hanna Helgegren anordnar konserter i natursköna Ribbingsnäs. Planeringen är redan i full gång, men den sker än så länge på distans. Philip och Hanna är nämligen bosatta i Los Angeles.

Konserterna i ladugården har hittills varit välbesökta med sammanlagt 3 500 besökare de två första åren.

– Vi är oerhört tacksamma och glada att så många har dykt upp och hoppas nu på att få se både välbekanta och nya ansikten, säger Philip Wareborn, i ett pressmeddelande.

Årets artister har båda setts mycket på tv. Tillsammans blir de en dynamisk duo som kommer framföra en bred musikalisk repertoar. Maria Möller slog igenom i Allsång på Skansen 2005, där hon framträdde som imitatör. Enligt arrangörerna kommer hon att blanda skönsång med komik.

Vid sin sida har Maria Norrahammarssonen Daniel Karlsson, The Moniker. Han slog igenom i Idol 2007, men har även medverkat i Melodifestivalen och turnerat med Star for Life.

– Det är två fantastiska sångare som vi har fått med oss. Kvalitet är ju ett av våra ledord när vi anordnar konserterna. Dessutom är Maria väldigt rolig, så det blir nog en hel del skratt i ladugården, säger Hanna Helgegren.

Konserterna blir också ett tillfälle för Hanna och Philip att samla sina musikervänner, som reser ner från Stockholm för att medverka.

– Alla bor hos oss och det blir liksom en skön lägerkänsla under konsertveckan. Vi som spelar och jobbar med det här på olika sätt har väldigt roligt och vi hoppas att vi kan sprida lite av den glädjen vidare till våra besökare, säger Hanna Helgegren.

Precis som förra året blir det konstutställning i ladugårdens nedre del och maten står Ryds Mat från Jönköping för. Köttet är ekologiskt och kommer från korna som betat utanför ladugården.

– Det är väldigt mycket jobb med alla de olika trådar vi håller i, men det är ju så roligt och kreativt. Målet är att skapa en fin upplevelse som andra kan njuta av. Vi hoppas att våra besökare ska kunna leva på energin från konserterna länge, säger Hanna Helgegren avslutningsvis.

Konserterna äger rum den 14-17 juni. Den 1 februari släpps biljetterna.

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

-----

No more pages to load