Multum till Mullsjöbor med rätt postnummer

Lördagen blev en bitande kall dag, men i Mullsjö kom Postkodlotteriet och värmde med multum. Nio personer av de 189 med rätt postnummer 565 31, kände ingen kyla, bara värme när de fick checkar med sexsiffrig summa på. News var så klart på plats.

Det  var nog inte många som trodde att postkodlotteriets vinstutdelning av prischeckar i den största Grannyran någonsin 175 miljoner kunde locka ut så många Mullsjöbor i kylan. I alla fall inte de som inte bodde i rätt postkod. Men det samlades fullt med folk framför och runt omkring den scen som blev händelsernas centrum den här händelserika lördagen utanför kommunhuset.

Den här Grannyran är postkodlotteriets största miljonregn någonsin och den hamnande, för de som bor i postnumret 565 31, lyckligtvis i Mullsjö.

–De här 175 miljonerna är som halva vår kommunala budget.

Det sade Linda Danielsson kommunstyrelsens ordförande när Rickard Sjöberg intervjuade henne på scenen innan man började dela ut checkar. Hon fick också frågan om vad Linda själv tyckte om postnumret: “fel postnummer, skulle varit Sandhem” blev det raka svaret. Men hon var så klart glad ändå att det blev i just Mullsjö som pengarna hamnade.

–Det kan ju ge en del skattepengar till kommunen, påpekade Sandra Dahlberg.

Framför scenen stod de många med postkodlotteriets gula halsdukar om halsen och hoppades att de var en av de nio som skulle få en check redan den här dagen. Margareta Andersson var den av de nio som fick den största checken på 878 407 kronor och hon var så klart glad. På frågan vad hon skulle göra med pengarna så svarade hon att dottern fick bestämma. Och dottern kunde tänka sig en kryssningsresa i Karibien.

Många av de som fick checkar den här dagen skulle använda pengarna till renovering av sina hus, vilket fick Rickard Sjöberg att undra hur det var ställt med husbeståndet i Mullsjö. Det var också många av de 189 vinnarna som fick ge sig till tåls till söndagens stora utdelning på Hovrättstorget i Jönköping. Då avslöjar Rickard Sjöberg den vinnande postkoden och vilka som får dela på ytterligare 116 miljoner kronor av totalt 175 miljoner kronor. Ingen behövde dock gå utan att ha fått något från det här eventet i Mullsjö. Postkodlotteriet bjöd alla på korv, kaffe och bulle. Så blir det även på Hovrättstorget på söndag eftermiddag och News är så klart på plats även där.  

-----

No more pages to load