Direkt Optik öppnar i Annabelles gamla lokaler på Östra Storgatan. Foto: Alexandra Locking

Ny butikskedja satsar i city: ”Riktigt rolig utmaning”

Modebutiken Annabelle har lämnat sina lokaler på Östra Storgatan i Jönköping. Nu står det klart att optikkedjan Direkt Optik flyttar in. Den 23 april öppnar butiken.

I höstas försattes Annabelle i konkurs och lokalerna har stått tomma sedan dess. Men snart är en ny optiker redo att öppna och renoveringen av lokalerna pågår för fullt.

– Jag tycker att Jönköping city är undervärderat. Det har blivit lite för mycket fokus på att butiker flyttar därifrån. Det är faktiskt ganska många butiker som öppnar också. Jönköping har en väldigt trevlig stadskärna, säger Åke Törnblad, som tillsammans med Susanne Martinsson är delägare.

Åke Törnblad har tidigare drivit optikbutiker i Jönköping, bland annat Specsavers, och efter några års uppehåll längtar han nu tillbaka till branschen.

– Det ska bli roligt att få leverera modeglasögon men också att erbjuda kunderna den bästa ögonhälsovården, säger han.

Direkt Optik grundades 1982 i Nederländerna och öppnade tio år senare sin första butik i Sverige. Sedan dess har kedjan vuxit stadigt på den svenska marknaden och finns i dag på 35 platser i landet.

– Konkurrensen är stentuff, men det gäller att försöka vara lite bättre än alla andra. Och det är inte bara i optikbranschen som det är konkurrens. Det spelar inte så stor roll vad du säljer, det viktigaste är ditt bemötande och den service du kan ge. Det är lätt att sälja en gång, det svåra är att sälja andra gången. Då måste man vara duktig, säger Törnblad och tillägger:

– Det här ska bli en riktigt rolig utmaning.

Direkt Optik öppnar i Jönköping den 23 april.

Klassisk modebutik i Jönköping går i konkurs

-----

No more pages to load