Anna Holm på Ung Företagsamhet i Jönköpings län Foto: arkivbild

Rekordmånga ungdomar driver UF-företag i år

Intresset för UF-företagande är en växande trend och i år driver hela 1 339 gymnasieelever i Jönköpings län egna företag.

– Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger regionchef Anna Holm.

Hela 1 339 gymnasieelever driver UF-företag läsåret 2017/2018 i Jönköpings län. Det är en ökning med 204 stycken sedan förra året. Det visar färska siffror från organisationen Ung Företagsamhet som utbildar unga i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet.

Siffrorna visar även att fler elever väljer att starta företag på yrkesförberedande program.

– Jag är väldigt glad över att så många gymnasieelever driver UF-företag i år. Vi ser ökning på högskoleförberedande program som teknikprogrammet, samt yrkesförberedande program som bygg- och anläggning, hotell och turism och naturbruksprogrammet. Sedan har vi även kommit igång ordentligt på gymnasiesärskola och språkintroduktionsprogrammet. Det ser ljust ut för regionens utveckling, företagsamma individer och företagare kommer öka, säger Anna Holm, regionchef, Ung Företagsamhet i Jönköpings län, i ett pressmeddelande

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

– Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Holm.

-----

No more pages to load