Foto: Pressbild

Så miljöbra är nya flyget från Jönköping

Många fördelar med att flygbolaget BRA tar över Stockholmsturerna från Jönköping, trots att det nu blir Bromma Flygplats som slutdestination. Det menar Henrik Älverdahl, marknadschef på Jönköping Airport.

– Ja, tror inte att de kommer att påverka det hela negativt, tvärtom. Av våra resenärer har 70 procent Stockholm som slutmål.

För Jönköping är det viktigt att man har en bra kommunikation med Stockholm och trots Next Jets konkurs, fick det en snabb lösning. Dessutom har BRA många andra fördelar.

– BRA tidigare Malmö Aviation är ett till synes väletablerat företag och bra historik och ett bra linjenät med 13 svenska städer och där flera norrländska destinationer som Umeå, Sundsvall med flera är populära bland våra resenärer. De har också ett nära samarbete med Finnair som är ytterligare en fördel dessutom har de större plan om minst 50 platser, både turbopropp, ATR 72, (propeller) 74 platser och jet, vilken typ det blir här är inte klart ännu. Bolaget jobbar nu med en produktionsplan för att snabbt få fram en bra lösning och flygstart inom två veckor från Jönköping, säger Henrik Älverdahl.

Miljöprofil

BRA:s miljöprofil går också helt i linje med Jönköping Airports egen satsning på fossilfri verksamhet. I sommar kommer man exempelvis att satsa på solceller på taket. I den nya bränsleanläggningen som planeras, förbereds för att kunna använda fossilfritt bränsle till flygplanen. Flygplatsens egna fordon drivs redan idag i huvudsak på fossilfritt bränsle.

Efter konkursen – de tar över flyglinjen från Jönköping

BRA

BRA (Braathens Regional Airlines)

Antal resenärer: 2,2 miljoner/år. Antal destinationer: 13. Marknadsandel: 41% på de 13 destinationerna (mer än var tredje inrikesresa totalt). Bolagen som är BRA: 2016 etablerades varumärket BRA efter en sammanslagning av flera regionala, svenska flygbolag som redan ingick samma svenska koncern: Braathens Aviation med Golden Air, Malmö Aviation, Sverigeflyg med Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg, Fly Småland. Historiska årtal: 1946 etablerades Braathens S.A.F.E. i Norge. Malmö Aviation startade 1981. 2001 kom Gotlandsflyg, konceptet som kopierades till flera orter. Antal medarbetare: 1 100 personer fördelat på 13 orter

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load