Snökaoset har drabbat HV71 dam. Foto: PeaX Svensson

Skadorna spökar för HV71

Skadorna fortsätter spöka för HV71

Tabellettan Luleå, som har dragit ifrån ordentligt i tabellen, stod för HV71:s motstånd. Hemmalaget var också numret större än HV, som fick åka hem med ännu en förlust. Slutresultatet skrevs till 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

Efter två minuter spelade fick HV71 en utvisning. Något som gjorde att Luleå kunde ta ledningen i numerärt överläge redan efter tre minuters speltid. Det var deras Jenni Hiirikoski som satte pucken bakom HV:s Jule Flötgen.

-Det är det som händer ibland. Vi riktade in oss mycket på försvarsspel så det var det upplägget vi hade inför matchen. Det blev mycket spel i försvarszon, säger HV:s tränare Ulf Johansson.

Andra perioden spelades av med få spelavblåsningar och utan utdelningen för något av lagen. I tredje tog Luleå över på nytt och satte två snabba mål vid periodstart. HV71 gjorde ett sista försök med att få in ett reduceringsmål, men fick ingen utdelning. Där med skrevs slutresultatet till 3-0.

-Vi tappade skärpa i några minuter och de fick med sig två turliga mål. Förutom den minuten så jobbade vi på. Det var en bra lagmoral och fokus, men det är såhär ibland, säger Johansson.

HV71 åker därför hem med en helg utan någon lycka i målskyttet.

-Det blir så när vi har det tunt med folk. Det är egentligen inte jättekonstigt att målskyttet inte funkar. Vi har inte haft problem med det tidigare och det är inget jag oroar mig för. Vi tar skadefronten vecka för vecka och hoppas på det bästa. Jag har inga klara besked just nu.

Topplaget Luleå ligger nu på 72 poäng i tabellen följt av Linköping, som har 58 poäng. HV71 ligger fortfarande på en fjärdeplats med 43 poäng. Det börjar dock bli tightare i mitten av tabellen och poängen blir allt viktigare för kommande slutspel.

-----

No more pages to load