På onsdagen är det Emma Ullvan Brandts tur att bjuda på middag i ”Halv åtta hos mig”. Foto: TV4

Skogsmullen Emmas vilda meny i ”Halv åtta hos mig”

Nu är det Jönköpingsvecka i TV4:s ”Halv åtta hos mig”. I går fick tv-tittarna följa med hem till Adam Swärd. På onsdagen går turen över till fotbollsintresserade jägaren Emma Ullvan Brandt, 25, som gärna tillagar vilt.

– Det är framför allt roligt att laga mat till andra. Sen tycker jag det är roligt att laga det jag har skjutit själv. Då är det verkligen från jord till bord, säger hon.

På onsdagskvällen klockan 19.30 sänds det andra av fyra avsnitt från Jönköpingsområdet i TV4:s matlagningsprogram ”Halv åtta hos mig”. Under veckan får tv-tittarna följa med fyra färgstarka personligheter hem. Nu har det blivit Emma Ullvan Brandts tur att bjuda på middag.

Den 25-åriga lagerarbetaren, som bor på Väster i Jönköping, har ett enormt intresse för jakt. Det får hon också visa prov på under programmets gång. På menyn står rökt gåsbröst med waldorfsallad och älgryggbiff med trattkantarellsås. Till dessert blir det lingonparfait med knäckigt flarn.

Emma berättar att hon gärna tillagar vilt, men att hon egentligen inte har något stort matintresse.

– Det är framför allt roligt att laga mat till andra. Sen tycker jag det är roligt att laga det jag har skjutit själv. Då är det verkligen från jord till bord, om det är rätt uttryck att använda, säger hon till News.

Älskar att vara ute i naturen

Emma Ullvan Brandt beskriver sig själv om en glad och social ”skogsmulle”. Hon lyfter fram själva naturupplevelsen som central för jaktintresset.

– Det är det bästa som finns i hela världen. För mig är det halva grejen, säger hon och fortsätter:

– När jag var uppe på septemberjakt nu i Jämtland så jagade vi älg. Då helt plötsligt kom det fram en räv som stod och tittade på mig. Bara den grejen är jättefin för mig och ett minne.

Vid sidan av jakten ägnar hon mycket tid åt att följa favoritlaget J-Södra och syns ofta till under hemmamatcherna på ”Vallen”.

– Det var lite av en slump att jag kom in på det här med J-Södra, för jag fick en biljett från jobbet. Sen blev jag fast och kom på att det är jävligt roligt att gå på fotboll.

Trots ett knepigt tabelläge ser Ullvan Brandt positivt på J-Södras chanser att klara nytt allsvenskt kontrakt.

– Än finns det hopp för ”di gröne”.

Till vardags jobbar Emma på Electrolux Distriparts i Torsvik. Det var några kollegor där som nominerade henne till programmet. Sedan skickade hon själv in en anmälan för skojs skull. Själva inspelningen beskriver hon som rolig men ansträngande.

– Det var väldigt, väldigt kul. Framför allt kul att se hur en tv-produktion fungerar. Nu våndas man över att andra och en själv måste sitta och titta på detta på tv. Men det är ju bara att bjuda på det.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Emma Ullvan Brandts favoritrecept

Salsicciapasta á la Jonas Sjöstedt

4 portioner

Ingredienser:

500 g pappardellepasta
400 g färsk salsiccia
100 g ruccola
50 g smör
1 kruka färsk salvia
150 g parmesanost
½ msk svartpeppar
Salt

Tillbehör:

Parmesan
Salviablad

Gör så här

Koka koka upp ordentligt saltat pastavatten i en stor kastrull.
Stek den färska salsicciakorven på medeltempratur i smör och låt några stycken salviablad steka med salsiccia.
Koka färdigt pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastavattnet i ett durkslag.
Blanda pastan i pannan med salsiccian.
Salta och peppra och vänd även ner ruccolan i stekpannan.
Toppa med färskriven parmesan och garnera med några fler salviablad.
Ställ gärna pannan mitt på bordet och servera från den, på äkta italienskt vis!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load