Sparks körde över Malbas – tredje raka vinsten

Sparks körde över Malbas – tredje raka vinsten Det var en bra inramning i Arenan när Sparks tog emot Malbas. För att hänga sig fast i toppen av tabellen var det vinst för hemmalaget som gällde. Något som de också lyckades med genom slutresultatet 98-39 (25-7, 17-13, 24-12, 32-7).

Matchen började trevande från Wetterbygdens sida och det tog ett tag innan det lossnade. Efter några minuter vred Alice Jernberg till baksidan av låret och blev utburen från planen. Det är nu också bekräftat att Ebba Sjökvist är borta från spel i resten av säsongen på grund av korsbandsskada.

-Det är det som är nackdelen med elitidrotten, att man går sönder, säger Sparks tränare Fransisco Pinto.

När Wetterbygden sedan gasade på gick de snabbt upp i en 20-poängsledning och Malbas hängde inte med. Där med stod siffrorna 42-20 inför andra halvlek.

-Vi gör ett bra defensivt jobb och framåt fick vi saker gratis på vägen, säger Pinto.

I andra halvlek var det en total överkörning som fortsatte från Wetterbygdens sida. De spelade ett högklassigt försvar som gjorde att Malbas hamnade på hälarna. Vilket också gjorde att de löna sig framåt. Matchen slutade sedan med siffrorna 98-39.

-Vi har starka guards som gör jobbet och som gör alla andra mycket bättre. Vi var lite segstartad men avslutade matchen med 32 poäng framåt och sju poäng bakåt. Det var en ordentlig punktering för dem. I det stora hela gör vi det bra, säger Pinto.

Wetterbygdens nyförvärv från Helsingborg BBK, Emely Dalén, gjorde debut i dagens match. Efter tre träningsveckor fick hon nu inta Superettan.

-Det var jättekul att äntligen få spela match. Jag är helt okej nöjd med min insats. Jag har jättemycket kvar att lära mig när det gäller Frasses (Francisco Pintos) spel, men jag är på god väg. Det är en helt annan nivå en vad jag är van vid. Det kan bara bli bättre och bättre, säger Emely Dalén.

-Det är kul att hon fick peta in lite poäng och gör det bra defensivt. Det hon främst behöver fokusera på nu är att anpassa sig till vårt försvar, säger Pinto.

-----

No more pages to load