Förra årets Jönköping Charity Run. Foto: Jonatan Nilsson

Spring till förmån för utsatta barn i katastrofområden

Den 10 maj kan du springa Jönköping Charity Run. Ett 4,2 km långt gratislopp, där du bidrar med valfri summa till Erikshjälpens insamling, som bland annat går till arbetet med flyktingsituationen i Burma/Bangladesh och utsatta barn i östra Kenya. På plats finns även en hoppborg och Eriks körskola.

På torsdag den 10 maj är det dags för Jönköping Charity Run. Ett 4,2 km långt lopp, som för andra året i rad, arrangeras av Jönköping Marathon och Erikshjälpen till förmån för barn i katastrofområden. Det krävs ingen startavgift eller anmälan, utan det räcker att befinna sig vid Rocksjön klockan 10:45 på torsdag. På plats swishar du valfritt belopp till Erikshjälpen, för att hjälpa till med deras arbete i katastrofområden.

Pengarna som samlas in kommer bland annat att gå till flyktingsituationen i Bangladesh/Burma. Rohingyer har under många månader flytt från förtryck i Burma över gränsen till Bangladesh. Enligt Svenska Dagbladet fanns det i januari 2018 omkring en miljon Rohingska flyktingar i flyktingläger i Burma och läget är på många sätt fortfarande akut. Speciellt för kvinnor och barn. Under Jönköping Charity Run kan du även vara med och bidra till Erikshjälpens arbete i östra Kenya, där torka och interna stridigheter hägrar.

Ett familjeevent 

Tanken är att loppet ska vara ett event för både stora och små. På plats kommer det att finnas en hoppborg och Eriks körskola – där du har chans att köra runt i barnbilar i en liten ”stad”. Friskis och Svettis är också på plats för att hålla i en uppvärmning inför loppet.

Förra året deltog runt 250 personer i Jönköping Charity Run, men i år hoppas Daniel Måledal, Insamlingskoordinator på Erikshjälpen, på fler.

– Vi vill att så många som möjligt ska komma. Att man passar på eftersom att det är en ledig dag och att det kommer att vara fantastiskt väder. Så det är bara att ta familjen och åka dit. Man behöver inte älska löpning heller, utan kan lägga det i sin egen takt. Vi kommer att ha en klocka med tidtagning och utse en vinnare i dam och herrklass som får pris. Det ska bli jättespännande att se hur många som dyker upp, berättar Måledal.

-----

No more pages to load