Folke Solheim Foto: Hans Järeby

Trots petning – Folke Solheim jobbar vidare med nomineringar till lokalvalet

–Jag finner mig alltid i demokratiskt fattade beslut, men det här hade jag aldrig trott att jag skulle råka ut för.

Det säger Folke Solheim som petades från den tredjeplats som nomineringskommittén först föreslagit. På den reviderade lista som presenterades på lördagen, var han borttagen.

Vid moderaternas nomineringstämma på lördagen togs den föreslagna riksdagslistan enhälligt av ombuden och som vi tidigare skrivit toppades den av Mats Green följd av Helena Bouveng och på tredje plats hade man föreslagit Folke Solheim. På stämman presenterades dock en reviderad lista och på den var både Folke Solheim och även riksdagsman Sotiris Delis borttagna.
– Det var en lista som överraskande presenterades oss och inte den vi hade fått vetskap om. Vi blev allt lite förvånade. Ombuden tog dock listan enhälligt rakt av, förutom en votering mellan Malin Olsson, Folke Solheim och Sotiris Delis, säger kommunalrådet Peter Jutterström, som tyckte det blev en lugn stämma.
Anledningen till att Solheim och Delis petats från listan var ett meddelande nomineringskomittén fick bara två dagar före stämman. Ett meddelande om påstådda oegentligheter som Solheim och Delis gjort sig skyldiga till.
– Jag finner mig i mitt öde, det är bara det att de uppgifter man hänvisar till är från början på 90-talet. Jag är inte sån som det påstås av uppgiftslämnarna, jag har inget minne av detta och har ingen uppgift om vem som är uppgiftslämnare. Jag känner att det här är någon slags vendetta, säger Folke Solheim.

Seniorrepresentant

Han ställde sig till förfogande som seniorrepresentant, vilket är en bristvara i riksdagen och fick det här på halsen i stället.

–Jag fick dock stöd från Jönköpingsmoderaterna, men i övrigt är man så trötta ute i länet på Jönköpingsmoderaternas ständiga fejder och kotteribildningar, så man orkar inte längre.
Vem som anklagade Solheim ville inte nomineringskommittén berätta.

–Men på stämman krävdes att man skulle presentera bevis för det påstådda, men det avvisade av kommittén, enligt Peter Jutterström.

Det blev alltså Malin Olsson, som från början stod på plats fyra, som nu fick den plats Folke Solheim först nominerats till. Folke Solheim avstod sedan sin fjärde plats efter att han misskrediterats.
– Min plats var borta och därmed också möjligheten att komma in i riksdagen och då vill jag inte fortsätta. Nu jobbar jag vidare med lokalvalet i kommunen och för att de bästa får företräda moderaterna i kommunen, säger Folke Solheim.

I ett pressmedelande säger förbundsordförande Gottleib Granberg följande:

“Nu går vi ut och tar valkampen på alla nivåer i politiken. Vi har satt ihop ett starkt lag som kommer att visa att Moderaterna är ett parti som även i fortsättningen kan ta ansvar genom att fatta kloka och genomtänkta beslut på alla nivåer för medborgarnas bästa”.

VALSEDEL TILL RIKSDAGEN
1 Mats Green
2 Helena Bouveng
3 Malin Olsson
4 Tobias Petersson
5 Susanne Wahlström
6 Kent Ly
7 Anton Eriksson
8 Tomas Erazim
9 Maria Gullberg
10 Peter Jutterström

VALKRETS: JÖNKÖPING-HABO-MULLSJÖ
1 Malin Wengholm, Jönköping
2 Eva Nilsson, Mullsjö
3 Thomas Bäuml, Jönköping
4 Gun Lust, Skärstad
5 Carl Johan Lundberg, Bankeryd
7 Magnus Berndtzon, Gränna
8 Vilbert Soleymanian, Jönköping
9 Kent Ly, Jönköping
10 Thomas Werthén, Habo
11 Henrik Jansson, Mullsjö
12 Susanne Wahlström, Habo
13 Peter Jutterström, Bankeryd
14 Joakim Dahlström, Bankeryd
15 Bengt-John Johansson, Jönköping
16 Ivan

-----

No more pages to load