Helene Petersson besöker prisbelönt verksamhet

Råslätts SK och Underground prisades tidigare i höst för sin verksamhet för att hålla ungdomar borta från kriminalitet. 

Under dagen besöker därför riksdagsledamoten Helene Petersson, socialdemokraternas gruppledare i justitieutskottet, föreningarna för att få veta mer om deras brottsförebyggande arbete. 

För ett antal månader sedan drog en skadegörelsevåg in över Råslätt. För att stävja detta mobiliserade föreningarna Råslätts SK och Underground. Detta fick mycket gott resultat, och föreningarnas arbete belönades också av kommunen.

Just brottsförebyggande arbete är också något som riksdagsledamöterna i justitieutskottet lägger mycket fokus på och för att få veta mer om hur föreningarna praktiskt har arbetat besöker därför den socialdemokratiska riksdagsledamoten Helene Petersson Råslätt på tisdagseftermiddagen.

– Vi vet att ett aktivt brottsförebyggande arbete är en framgångsfaktor för att minska antalet brott. Det ska därför bli väldigt intressant att få veta mer om hur föreningarna på

Råslätt arbetar med detta, säger Helene Petersson som tidigare varit ordförande för Unga örnar som också bedriver verksamhet i området.

 

-----

No more pages to load