Temabild. Foto: Pixabay

Tidigare SD-politiker bildar Sjukvårdspartiet

Jönköpings län har fått ett nytt parti som kommer att ställa upp i nästa regionval. Partiets styrelse består av före detta sverigedemokrater. 

Bakom det nystartade partiet, Sjukvårdspartiet, står bland andra Morgan Malmborg och Lennart Karlsson, som båda har ett förflutet i Sverigedemokraterna. 

”Sjukvårdspartiet i Jönköpings län tillhör varken det blå eller röda laget. Vi kommer inte bli ett tyst oppositionsparti som alltid stödröstar på alliansen.  Vi kommer bli ett samarbetsparti som kan samarbeta med alla regionens partier allt för att rädda sjukvården”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Partiet är kritiskt till besparingarna inom sjukvården och vill se en ökning av antalet vårdplatser.

”I hela landet har vi sett enorma besparingar på den skattefinansierade sjukvården, antalet vårdplatser av alla slag har trots  protester minskat kraftigt och därtill centraliserats. Både det röda som blå laget har drivit samma osunda invånarfientliga politik. Sverige har minst antal vårdplatser i Europa per 1000 invånare.  Konsekvensen av detta är att det nu finns Sjukvårdspartier i många regioner och landsting. I Norrbotten har sjukvårdspartiet hela 25 procent”, skriver de vidare.

Partiets viktigaste punkter är att alla besparingar på sjukhusen måste stoppas, att antalet vårdplatser måste ökas, att tandvården ska ingå i högkostnadsskyddet och att det ska finnas ett seniorkort till pensionärer och personer som har rätt till färdtjänst.

”Vi kommer kämpa för att behålla våra tre sjukhus Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset i Eksjö samt Värnamo sjukhus. Därtill vill vi ge lokala vårdcentraler mer och större resurser att ge decentraliserad vård och slippa långa ångerfulla transporter”, skriver partiet avslutningsvis.

-----

No more pages to load