T.v Olga Kovalchuk, som driver hemstädföretaget K2 Comfort i Habo. T.h. kommunalrådet Ilan De Basso (S)  Foto: arkivbild/ Mattias Landström

Politiker kräver att samarbetet med skandalföretag avbryts

Kommunalrådet Ilan De Basso (S) kräver nu att kommunens samarbetet med det omstridda hemstädföretaget K2 Comfort avbryts omedelbart.

–Vi finner det som helt oacceptabelt att kommunen gör affärer med ett företag som agerar på det sätt som K2 Comfort gör, säger Ilan De Basso i ett pressmeddelande.

Det var i tisdags som P4 Jönköping kunde avslöja hur K2 Comfort utnyttjar sina anställda genom att låta dem arbeta för slavliknande löner samtidigt som ägarparet själva har plockat ut 1,5 miljon i aktieutdelning de senaste åren.

Under onsdagen rapporterade P4 Jönköping att flera kommuner i Jönköpings län anlitar företaget för uppdrag i hemtjänsten, däribland Jönköpings kommun.

Enligt kommunalrådet Illan De Basso (S) är de framkomna uppgifterna ett bevis på att LOU, lagen om offentlig upphandling, måste förändras så att offentliga medel inte går till företag eller verksamheter som på ett uppenbart sätt utnyttjar människor.

– Som kommun bär vi ett stort ansvar för att skattemedel inte ska gå till företag som konkurrerar med lägre löner och sämre arbetsvillkor, säger Ilan De Basso i pressmedelandet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load