Foto: Pressbild

”Terror får aldrig hindra demokratin”

I lördags öppnade Socialdemokraterna sin 39:e ordinarie partikongress. På plats i Göteborg är fem stycken ombud från Jönköpings kommun. Ett av dessa är Maria Hörnsten som tycker att det är viktigt att partiet samlas till kongressdagen trots attacken i Stockholm i fredags.

– Terror får aldrig hindra oss i vår strävan för demokrati, säger hon. Under lördagseftermiddagen öppnades Socialdemokraternas 39:e ordinarie kongress. Inledningen präglades givetvis av det tragiska attentatet i Stockholm under gårdagen. I sitt inledningsanförande betonade partisekreteraren Lena Rådström Baastad att det i dag är ännu viktigare att stå upp för demokratin och det öppna samhället.

På plats i Göteborg är 13 stycken ombud från Jönköpings län. Från Jönköping deltar Mona Forsberg, Adrian Ericson, Jonas Magnusson, Maria Hörnsten och Peter Holkko.

– För mig är det viktigt att vi trots händelserna i går samlas till kongress i dag. Terror får aldrig hindra oss i vår strävan för demokrati, säger Maria Hörnsten. Hon får medhåll av ombudet Jonas Magnusson.

– Min känsla är försiktigt hoppfull inför detta som är demokratins kärna. Vi orkar både tycka olika och ta beslut med bibehållen omsorg för varandra som människor, säger han.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load