Jönköpingspolitikerna Carina Ödebrink och Ilan De Basso får förnyat förtroende i Socialdemokraternas partistyrelse. Foto: Pressbild

Jönköpingspolitiker behåller toppuppdrag

Ilan De Basso (S), kommunalråd i Jönköpings kommun, får fortsatt förtroende att sitta i Socialdemokraternas partistyrelse. Det beslutade partikongressen under tisdagseftermiddagen.

På tisdagen stod det klart att Jönköpingspolitikern Ilan De Basso (S) blir omvald som ordinarie ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. Beslutet togs vid den pågående partikongressen på Svenska mässan i Göteborg.

– Det är ett stort och viktigt uppdrag att få ingå i partistyrelsen, och det känns naturligtvis hedrande att få kongressens förtroende, säger De Basso i en kommentar.

Kongressen beslutade också att ge Carina Ödebrink, regionråd i Jönköpings län och distriktsordförande för Socialdemokraterna, förnyat förtroende som suppleant.

– Det är ett stort förtroende att få vara en del av vår rörelse och vara ersättare i partistyrelsen. Tillsammans med alla våra medlemmar och med partistyrelsen vill jag bidra till att Socialdemokraterna blir starkare och får fler medlemmar, säger Ödebrink.

Under kongressen valdes även riksdagsledamoten Peter Persson in som suppleant i programkommissionen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load