Mohammad Khodadi kommer skiljas från sin lillebror Ahmad när han utvisas. Foto: Hanna Sjöberg

Stödmanifestation mot utvisningar: “Vi vill inte dö”

En manifestation pågår under fredag eftermiddag utanför Migrationsverket i Jönköping. Syftet är att ge stöd till de sittstrejkande i Stockholm i protest mot utvisningar till Afghanistan.

– Vi är alla bara människor som vill leva, säger Nasir Ahmadi.

Under fredag eftermiddag pågår en stödmanifestation utanför Migrationsverket i Jönköping för de sittstrejkande ungdomarna på Mynttorget i Stockholm. 

– Vi har flytt från döden och nu ska vi skickas tillbaka dit. Vi vill att migrationsverket ska respektera oss. Vi är trötta på kriget, vi vill inte dö, säger Besmellah Nazri. 

– Afghanistan är inget säkert land. Alla vet det. Ändå ger politikerna avslag till afghaner som vill stanna. Vi är alla bara människor som vill leva, säger Nasir Ahmadi.

Skiljs från sin lillebror

Mohammad Khodadi berättar att han inte har någon familj i Afghanistan men att han nu tvingas åka dit. Hans 15-åriga lillebror blir ensam kvar i Sverige, medan deras föräldrar är i Iran.

– Min lillebror behöver mig. Jag jobbar just nu på äldreboende i Jönköping och ska börja läsa. Det är jättekonstigt att de bestämmer det här, jag förstår inte varför man gör så, säger Mohammad Khodadi. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load