Nya kommunalrådet Peter Jutterström (M) lämnar nu flera av sina tidigare poster i kommunpolitiken. Foto: Emeli Appelberg / Pressbild, Anna Hållams

Jutterström (M) lämnar tunga kommunposter – här är ersättarna

Med anledning av att han tillträder som kommunalråd lämnar Peter Jutterström (M) flera andra tunga uppdrag inom kommunen. Nu står det klart vilka som föreslås bli hans ersättare.

I juni stod det klart att Peter Jutterström (M) ersätter Carin Berggren som kommunalråd i Jönköping. Bytet skedde efter att Berggren själv valde att hoppa av uppdraget i maj.

Med anledning av sitt nya uppdrag har Jutterström begärt entledigande från flera andra tunga poster inom kommunen. En av dem är rollen som ledamot och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Jag kommer alltså vara beredande kommunalråd för kultur- och fritidsförvaltningens ärenden framöver. Och då kan jag inte sitta på två stolar, det blir konstigt, säger han.

Samtidigt lämnar Jutterström även uppdragen som förste vice ordförande i Grenna International Campus och som gruppledare för Moderaterna i Jönköping. Beslut om vilka som ersätter honom på de tre posterna väntas i kommunfullmäktige på torsdag. Men redan nu står det klart vilka namn som föreslås.

Till posten som ordförande i kultur- och fritidsnämnden blir det Hans Hellström (M), som redan nu sitter som ledamot i nämnden. Anders Jarl (M) väntas ta över posten som första vice ordförande i Grenna International Campus. Som ny gruppledare för Moderaterna i Jönköping föreslås Bert-Åke Näslund.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load