Folke Solheim har köttdjur och Hereford och Highland Cattle på gården i Dunarp att ta hand om och så jobbar han fortfarande som gynekolog. Men han tar gärna en plats för Moderaterna i riksdagen. Foto: Hans Järeby

M-politikern inför valet: ”Krafter igång för att få mig bortpetad”

Folke Solheim, 77, gynekolog och erfaren moderatpolitiker drev inför förra valet en personvalskampanj för att komma in i riksdagen, men missade med några hundratal röster. Folke är en man som får människor att lyssna, en bra förutsättning för att jobba i riksdagen och han har ställt sig till förfogande för en riksdagsplats för andra gången.

Det har varit känt att nomineringskommitténs lista har Folke Solheim på tredje plats och nuvarande riksdagsledamoten Sotiris Delis, 63 år har petats ner till en 13:e plats. Inom Moderaterna finns det en falang som inte ser med blida ögon på detta. Men listan är gjord med utgångspunkt från att man ska få så många röster som möjligt till valet.

– Jag vet att det är krafter igång för att få mig bortpetad. Jag har ställt mig till förfogande och visar mitt intresse för en plats i riksdagen där jag tror att jag kan tillföra en hel del. Men jag kan naturligtvis inte själv påverka detta, säger Folke Solheim.

Nomineringslistan har Moderaterna i länet skapat genom att rösta och nu ska den tas upp under lördagens nomineringsmöte. Stämningen inför nomineringstämman påstås vara inflammerad. Har den falang som motsätter sig Folke Solheims tredjeplacering på listan lyckats få till en förändring? Frågan är också om stridigheterna ska fortsätta eller om partiet nu är enat, som Peter Jutterström påstod när han tillträdde som kommunalråd: ”Det får vara slut med alla stridigheter och tjafs”.

Spänningen stiger

Det blir utan tvekan en spännande lördag i Rosensalen. Skall nomineringskommitténs förslag gå igenom med sitt ursprungliga förslag och därmed peta Sotiris Delis till förmån för Folke eller kommer det att hända saker som förändrar placeringarna i listan på stämman?

För alla parter är det naturligtvis med stor spänning de deltar i stämman. Folke Solheim har ett jobb på Sofiahemmet i Stockholm, men avvaktar med det till förmån för en riksdagsplats som för honom är prioritet ett.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load