KFUM Volleyboll lag Foto: Daniel Wengel KFUM Volleyboll tränarstab Foto: Foto: Daniel Wengel Felix Casanova ny tränare för KFUM Jönköpings damlag Foto: Daniel Wengel

Felix Casanova ny tränare för KFUM Jönköpings damlag

Denna säsong har klubben fått förstärkning på tränarsidan av Felix Casanova som huvudtränare för A-laget.

På lördag, den 3 oktober kl. 14.00, spelar KFUM Jönköpings damlag höstens första hemmamatch i volleyboll. 

Felix Casanova har tidigare tränat Habos elitlag samt varit tränare på volleybollgymnasium i åtta år och har dessutom 330 landskamper för Kuba, en fjärdeplats i OS och VM-silver på meritlistan som spelare.

– Detta är en ny utmaning för mig eftersom det är första gången jag tränar ett damlag. Det finns stor potential att utvecklas och jag tror att laget kan komma långt under säsongen, säger Felix Casanova.

Damlaget spelade förra säsongen i div 2. Eftersom det nationella seriesystemet gjorts om inför denna säsong spelar laget även nu i det som kallas div 2, dock en nivå högre än förra säsongen.

Utöver A-laget har KFUM både B-, C- och juniorlag på damsidan.

– Det finns ett stort intresse för sporten och vi lockar många spelare, både rutinerade och vuxna nybörjare. Vid slutet av förra säsongen var vi totalt 29 aktiva spelare i B-laget och nu i höst har vi valt att dela upp gruppen och bilda ytterligare ett lag, C-laget, som kommer att ha extra fokus på teknik, säger Sara Åberg, spelande tränare för KFUM Jönköpings B-lag.

Utöver damvolleyboll anordnar KFUM bland annat kidsvolley, volleybompa för 3-5-åringar med bollek för hela familjen, volleybollträning för nyanlända samt volleyboll för veteraner. Therese Silvander återuppstartade volleybollverksamheten inom KFUM för 3,5 år sedan och sedan dess har volleybollsektionen bara växt.

– Det är glädjande att vi växer, det visar att vi gör saker rätt. I detta individualiserade samhällsklimat finns en glädje i att jobba tillsammans i ett lag, det är en trend vi känner av. Vårt mål är att alla ska utvecklas som individer, volleybollspelare, lagspelare och föreningsmänniskor och samtidigt ha kul tillsammans, avslutar Therese Silvander, samordnare för KFUM Jönköping volleyboll.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load