Jere Karalahtis får gigantiskt stöd. Foto: Carl-Cerdric Persson

En skandal för SHL

Svenska hockeysupportrar landet över rasar mot SHL och Disciplinnämnden.
– Det är ren mobbning mot Jere Karalahti, han förtjänar det inte. 

Nu har till och med Modo-fans engagerat sig i frågan om att Disciplinnämndens beslut gentemot Jere Karalahtis långa avstängning.
– Min sambo är Modo-fan, men även hon är djupt irriterad av behandlingen som Jere har fått, säger Christoffer Gustavsson, som är initiativtagaren till namninsamlingen “Vi som tycker att SHL ska göra en ny bedömning”.
– Även om jag är HV-fan och kanske partisk i det här fallet och blir mer upprörd än andra, så är det i vilket fall något av en skandal för hela hockey-Sverige.

Uppmanar till protest
Christoffer fick nog av hur Jere hade behandlats och såg till att skapa en grupp på internet där folk uppmanas att skriva under till Jeres fördel, så att nämnden kan ompröva hela domen-
– Även min sambo som håller på Modo är irriterad och tycker att det är helt fel att Jere har fått sju avstängningar, plus tre. 
Och redn nu, inte ens två dygn efter skapandet av “Vi som tycker att SHL ska göra en ny bedömning”, har flera hundra skrivit under- 623 stycken. 

Jere har väl inte varit den mest disciplinerade spelaren under säsongen, får han inte skylla sig själv med tanke på hans beteende? Som man bäddar får man ligga.
– Jag tycker att det har förekommit och förekommer en mobbning mot Jere. Han får lida mer än han förtjänar. Den tackling han gjorde borde inte ge mer än två minuters utvisning. Jag förstår frågan, man det är fel i vilket fall. Ungdomar som spelar hockey och följer sporten får en konstig bild av hur det ska gå till när en spelare som Jere får ett enormt straff för egentligen ingenting.

Lasch ska straffas
Christoffer tycker också att Ryan Lasch ska få ett straff för filmning, då han enligt honom överdriver tacklingen han fick från Jere.
– Det har ju utdelas straff för filmning tidigare, jag tänker på en Örebrospelare som åkte dit för just det, menar Christoffer. 

Gör man inte en höna av en fjäder, ett I-landsproblem? Folk borde kanske engagera sig i viktigare frågor?
– Givetvis finns det större problem världen över, men det är en fråga om hela hockeyn i stort, menar Christoffer. 

Frågan är nu vad det hela kommer att leda till, åt vilket håll det barkar. 
Ett som är säkert- det är inte över förens det är över.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

-----

No more pages to load