J-södras ordförande Sune Lanz Foto: Krister Leimola

Sune Lantz bekräftar krisen inom J-Södra

Jönköping Södra är klara för Allsvenskan. Men bakom fasaden har en stor konflikt blossat upp i föreningens styrelse och Sune Lantz berättar om händelserna för Jmini.

Jmini intervjuade Sune Lantz under torsdagen. Sune Lantz är mycket tydlig när han säger att valberedningen måste svara och kliva fram. 
– Jag kommer fortsätta att kandidera som styrelseordförande under årsmötet 23:e november. Jag vet att flera kommer föreslå mig att fortsätta som ordförande under J-Södras årsmöte, säger Lantz.
Bryr sig bara om J-Södra
Han berättar också att han sätter J-Södra i främsta rummet. 
– Jag har inga privata intressen i detta. Det har varit livliga diskussioner men styrelsearbetet har fungerat som det skall och vi har varit överens i styrelsen. 
Han menar också att när det uppstår rykten som dessa, så är det valberedningens uppgift att kliva fram och kommentera vad det är som sker. 
– Jag kan inte göra mer än att invänta vad valberedningen väljer att göra för kommentarer.
Konflikt inom Södra
Sune Lantz har gjort ett fantastisk arbete och varit en stor bidragande orsak till J-Södras framgång. Han har hela tiden haft föreningens bästa för ögonen. 
Men enligt källa till Jmini finns det en konflikt i Södras styrelse och av den anledningen vill inte valberedningen nominera Sune Lantz för fortsatt ordförandeskap. Orsaken till konflikten är att enskilda ledamöter agerat i strid med styrelsens beslut. Sedan tidigare har Rickard Strandberg beslutat sig för att lämna styrelsen.
 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load