Johan Åhlberg skrivit på 2-års avtal Foto: JIK

JIK värvar från norsk klubb

Johan Åhlberg ursprungligen från Västerås har efter 5 år i Norge nu flyttat till Jönköping och JIK och skrivet ett 2-års avtal med klubben.

Åhlberg kommer bli spelklar till omgång 9 som spelas 14 november då JIK tar emot Lerum hemma. Under sina år i Norge har Johan tillhört toppen i poängligan och senaste säsongen blev det 57 poäng fördelat på 28 mål och 29 assist.

Johan Adin i JIKs sportgrupp kommenterar värvningen.
”-Med Johan Åhlberg stärker vi vår redan breda och talangfulla trupp. Johan är en allround forward som kommer leverera både mål, assist och hårt jobb till JIK. Med sina 26 år tillför han även en del rutin in i vår unga trupp.”

Ålberg själv är förväntansfull och spelsugen.
”-Efter många bra och roliga år i Norge var timingen helt rätt för mig både privat och innebandymässigt att testa något nytt och då hörde jag av mig till JIK. Jag ser verkligen fram emot att spela för en anrik klubb som JIK som med sina senaste års SM-guld på juniorsidan har mycket intressanta år framför sig.”

Berätta lite om dig själv, vilka är dina främsta styrkor som innebandyspelare?
”-Mina främsta styrkor är egentligen att jag sliter båda vägar. Jag ser mig som en spelare som både kan göra mål men även i en framspelande roll. Men är absolut inte främmande när det kommer till hårt slit i försvarsspelet.”
”-Jag tror att jag kommer att kunna hjälpa laget och dom unga spelarna med min rutin och vinnarmentalitet! ”

Tränare Niklas Pålsson kommenterar:
”-Jag har både tränat och mött Johan under dom två senaste säsongerna och det är betydligt bättre att ha honom med sig! Han är en matchvinnare som alltid gör jobbet för laget. Han är lite lurig i sin spelstil och varierar mycket mellan avslut, framspelningar och egna inbryt. Johan jobbar alltid två vägar och tillför mycket energi både på och utanför planen.”

-----

No more pages to load