Arkivbild HV71 vs Malmö Redhawks Foto: Mattias Landström

Fjärde raka segern för HV71

HV71 besegrar Malmö med 4-1 på bortaplan i Malmö Arena och tar därmed sin fjärde raka seger.

Första Perioden:
Riktigt bra tryck i hallen. Jätteläge för Niklas Jadeland i Malmö men skottet går tätt utanför. Martin Thörnberg skjuter ett högt skott men Jonas Gunnarsson plockar pucken enkelt. Bra läge för HV71 och Mattias Tedenby men Derek Meech stör i skottögonblicket. Pucken plockas enkelt av Jonas Gunnarsson.  Malmö tar ledningen med 1-0 genom Christoffer Forsberg framspelad av Nils Andersson och Eric Himmelfarb tiden var 05.10. Direkt efter målet har Malmö ett nytt jätteläge men skottet går tätt utanför.

Jonas Gunnarsson har inlett matchen betydligt bättre än Mika Noronen igår.
HV71 har verkligen inte inlett matchen bra. Malmö åker på en utvisning Eric Himmelfarb 2 min för slashing. Magnus Häggström i Malmö gör ett jättejobb i boxplay. Chris Campoli skjuter ett skott som träffar Jonas Gunnarssons stolpe i powerplay. Nytt jätteläge för HV den här gången för Martin Thörnberg men skottet går tätt utanför utmed isen. Skotten vinner HV71 med 13-8.

Andra Perioden:
Magnus Häggström skjuter ett bra skott från nära håll men Fredrik Pettersson-Wentzel räddar. Jonas Gunnarsson i Malmö fortsätter spela förtjänstfullt. HV71 drabbas av ett lagstraff utvisning 2 minuter efter 24.30. Detta gör HV71:s huvudtränare Johan Lindbom rejält upprörd som tycker att detta är direkt felaktigt. Straffet sitts av Mattias Tedenby.  Matchen avbryts på grund av trasigt plexiglas. Martin Thörnberg är rejält upprörd på domaren. 15 bussar med tillresta supportrar från Jönköping visar också sitt missnöje.

Malmö har svårt att träffa mål i powerplay. HV71:s bästa läge genom Martin Thörnberg men  Jonas Gunnarsson gör en jätteräddning.  Chris Abbott drar ner en spelare i Malmö men ingen åtgärd. Teemu Laine tar en mycket onödig utvisning i offensiv zon. Frederik Storm har en mycket stark formkurva gjort mål i 4 av de 5 senaste matcherna. HV71 kvitterar till 1-1 i numerärt underläge genom Anton Bengtsson utan assist tiden var 31.00.  Simon Önerud skapar ett nytt läge i numerärt underläge. HV-fansen hörs betydligt mer och ropar – det är vi som är från Jönköping.

T.J Galliardi och Alex Eidstedt har en fight i hörnet. Johan Lindbom är mer aktiv i sin coachning idag. Roligt att se. Det är väldigt mycket kamp i den här matchen. Frederik Storm träffar Christoffer Törngren i ansiktet. Detta innebär att HV71 får spela powerplay i 4 minuter. Teemu Laine skjuter ett skott som tvingar Jonas Gunnarsson till en akrobatisk räddning. HV71 slår en iceing i powerplay lite anmärkningsvärt. 1-1 efter två perioder. HV71 gjorde en betydligt bättre andra period. 

Tredje Perioden:
HV71 får starta med powerplay i 1.54. – Vi går för tre poäng säger Malmös tränare Björn Hellkvist till Cmore. 1-2 till HV71 genom Teemu Laine framspelad av Kristofer Berglund tiden var 40.33. Ett mycket viktigt mål för HV71 i spel fem mot fyra. Ted Brithen och Mattias Tedenby i drömläge men avblåst för offside.

Erik Christensen spelar fram till Mattias Tedenby som får ett jätteläge men Jonas Gunnarsson gör en jätteräddning. Tedenby och Christensen är strålande för närvarande. Dagens publiksiffra 8 814 varav riktigt många från Jönköping. Erik Andersson i Malmö skjuter ett bra skott från blålinjen som Fredrik Pettersson-Wentzel får vissa problem med på grund av att han är skymd. Mattias Persson i Malmö har ett bra läge framför Fredrik Pettersson-Wentzel. Frederik Storm skapar ett bra läge men HV-målvakten agerar stabilt. Malmö drar på sig ett lagstraff 2 minuters utvisning. Derek Meech slår en puck out 2 minuters utvisning. 

Detta leder till 5 mot 3 för HV. HV71 har en puck i stolpen i spel fem mot tre. 1-3 till HV71 genom Chris Campoli framspelad av Erik Christensen tiden var 54.10. Ett mycket vackert mål som går riktigt högt bakom Jonas Gunnarsson i Malmö. Chris Campoli har varit riktigt bra den här kvällen också. HV71 spelar riktigt bra och stabilt just nu. HV71 drar på sig en utvisning.

Simon Önerud är inblandad i en duell med Joey Tenute.  Simon Önerud får sitta 2 min för boarding. Malmö skapar ett bra tryck i powerplay.  Malmö väljer att ta en timeout där de pratar igenom vad de ska göra på slutet. Jonas Gunnarsson lämnar målet med dryga 2.30 minuter kvar. Malmö spelar sex mot fem. Chris Abbott ska ha en eloge för sin tekningsstatistik. HV71 avgör matchen definitivt med 1-4 genom Chris Abbott tiden var 58.26.

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

fakta

Malmö Redhawks – HV71 1-4

1-0 Christoffer Forsberg framspelad av Nils Andersson och Eric Himmelfarb 5.10
1-1 Anton Bengtsson utan assist tiden var 31.00
1-2 Teemu Laine framspelad av Kristofer Berglund och Martin Thörnberg tiden var 40.33
1-3 Chris Campoli framspelad av Erik Christensen tiden var 54.11
1-4 Chris Abbott utan assist tiden var 58.27
Publik: 8 814
Skott: 22-35
Domare: Mikael Sjöqvist och Johan Gross
Utvisningsminuter: 10 – 8
Tekningar: 24 – 39
Tacklingar: 17 – 19

Källa: Svt Text

-----

No more pages to load