IFK Värnamo vs Mjällby Foto: Tero Väisänen

IFK Värnamo dominerade

Mjällby som ligger på kvalplats kom till Värnamo för att få tre nödvändiga poäng. Poäng som behövs för att komma över sträcket där nere på tabellen. IFK Värnamo var inte med på nåt sånt, efter ett par minuters spel så tog hemmalaget över.

Mjällby AIF kom aldrig in i matchen utan det var och blev IFK som styrde och ställde. Efter 13 minuter 1-0 genom Tobias Englund, och i den 33 minuten 2-0 genom Kozica.

Bytte ut målvakten
Till andra halvlek bytte Mjällby ut målvakten, istället för Mattias Asper så kom nu Jesper Johansson in. Och i 33 minuter så höll hann igen målet. I 78 minuten efter att ha varit inne i dryga två minuter så gör Sebastian Göransson 3-0 assist av Kozica.

Nästa mål görs även av en avbytare det är Elis Culum som efter sitt andra superetta match gör 4-0 till IFK Värnamo och då har han hunnit spela i 15 minuter Kozica assisterar även här och är just nu Superettans bästa poänggörare (20 poäng).

Närmast att jaga honom är Tommy Thelin (17 poäng). Mjällby hade en bra chans att i ett nästan tomt mål göra mål men misslyckades.

Tero Väisänen

fakta

IFK Värnamo – Mjällby 4-0 (2-0)

Publik 955

-----

No more pages to load