Foto: Mattias Landström

Den stora maktkampen inom J-Södra

Det var en mycket infekterad dag igår som även innehöll en hel del överraskningar när J-Södra kallade till presskonferens. Fredrik Jutnäs föreslogs som ny ordförande av en enig valberedning. 
 
Överraskningen var att Göran Hägglund föreslogs som ny ledamot av valberedningen. Sune Lantz tyckte att valberedningen agerat mycket oprofessionellt. Det som är tydligt är att en hel del privata intressen har gått före föreningens bästa i den här frågan. Det har tyvärr inte alltid handlat om “laget framför jaget”. Nu har en tydlig maktkamp om ordförandeposten tydliggjorts. Det finns numera två huvudkandidater; Sune Lantz och Fredrik Jutnäs. På plussidan för Fredrik Jutnäs finns flera år i en allsvensk styrelse nämligen Kalmar FF. På plussidan för Sune Lantz finns ett brett stöd bland medlemmarna i Jönköpingslaget. Även näringslivet har givit Sune ett starkt stöd.
Till Jmini beskrev Sune Lantz sin arbetssituation den har inneburit mängder av ideellla timmar, resor och andra uppoffringar. Han är också känd för att hålla ordning på ekonomin.
Jag kan förstå att det kan skapa en hel del sura miner. Men ordning och reda är trots allt nödvändigt för en förening av J-Södras storlek.
J-Södra behöver både ordning och reda samt möjligheter att förstärka i spelartruppen. Med Sune Lantz vid rodret har J-Södra tagit steget upp i Allsvenskan för första gången på 46 år. Detta kan inte på något sätt bortförklaras. Det är trots allt resultaten som räknas.
 
Jag förstår kritiken från fans som säger att Sune inte ville ha Jimmy Thelin som tränare men alla duktiga ledare gör misstag. Jimmy Thelin har bevisat att han är en mycket duktig och kompetent tränare. Fredrik Jutnäs har en bakgrund som spelare i Husqvarna IF samt att han har varit verksam inom Kalmar FF:s styrelse. Inom näringslivet har han varit verksam inom Swedbank i 30 år. Detta är givetvis riktigt bra meriter. Men att vara ordförande i en allsvensk förening som J-Södra något helt annat. Enligt Sune har det krävts 20 timmar per vecka. Detta är en mycket stor arbetsbelastning utöver ordinarie arbete civilt. Jag vet att det har framförts mycket kritik mot Sune. Men det gör det alltid mot starka ledare och detta är inget nytt. Jag hoppas att J-Södra löser detta på bästa sätt och att föreningens väl sätts i främsta rummet.

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load