HC Dalen “Vill komma ut med samma energi”

Efter en veckas uppehåll är det nu åter dags för HC Dalen att spela match, när man på onsdagskvällen tar emot Varberg HK i Skandiamäklarna Center. – Jag hoppas vi kan komma ut med samma energi som vi hade nere i Mörrum senast, säger HC Dalens huvudtränare Pelle Gustafsson.

Det är två lag på undre halvan som kommer till spel i morgondagens match. Gästerna ligger på tionde plats i tabellen med nio inspelade poäng hittills och Dalen återfinns på en åttonde plats med tolv poäng.

Svårast att möta
– Vi möter ett lag som befinner sig i ungefär samma situation som oss, säger Gustafsson och syftar på tabelläget samtidigt som han tillägger:

– Det är kanske dom lagen som är svårast att möta, dom som är i desperat behov av poäng. Varberg tränas av den förre storspelaren Jonas Johnson, en kille Pelle Gustafsson både spelat med och mot.

­Jag har spelat med honom i landslaget och mött honom flera gånger, så honom känner jag till, säger Gustafsson.

Brynäs
Den minnesgode kommer säkert ihåg att Johnson representerade Brynäs säsongen 1994/1995, den säsong och slutspel som blev Pelle Gustafssons stora genombrott som spelare.

Varberg är det lag i serien som släppt till mest mål bakåt så här långt. Men Pelle Gustafsson flaggar för Hallänningarnas offensiv.

­Dom har många spelare i laget som är individuellt skickliga med puck. Dom gillar inte att spela defensivt och det får vi försöka utnyttja.

Gustafsson tycker att laget har tränat på bra under veckan som varit sen senaste matchen mot Mörrum. En som är åter i träning och spel är lagkaptenen David ”Tuppen” Fredriksson, som missade förra matchen på grund av skada.

­Jag har tränat på här nu i veckan och är spelsugen, hälsar ”Tuppen”.

Henrik Skoglund

-----

No more pages to load