HV71-Frölunda Foto: Mattias Landström

Andra raka förlusten för HV71

Frölunda besegrar HV71 med 3-2. HV gör en riktigt bra match trots förlusten.

Första Perioden:
Ett riktigt bra tryck från publiken i inledningen. Frölunda testar Fredrik Pettersson-Wentzel som gör en enkel räddning. Frölunda sätter hög press på HV:s backar. Ted Brithen gör en makalös soloprestation helt fri med målvakten träffar han ramverket. Matchen avbryts en stund på grund av att ett plexiglas gått sönder.

0-1 till Frölunda genom Robin Figren framspelad av Tom Nilsson och Artturri Lehkonen tiden var 09.31. HV71 sätter riktigt hög press på Frölunda försvaret när Teemu Laine och Chris Abbott är inne. HV71 gör en riktigt bra avslutning av första perioden som leder till kvittering 1-1 genom Teemu Laine framspelad av Chris Abbott tiden var 19.17.

Frölunda skapar ett riktigt bra läge men Fredrik Pettersson-Wentzel gör en stabil räddning med benskyddet. Första perioden slutar 1-1 och skotten 10-10. HV71 ska ha beröm för sitt resoluta anfallsspel. Försvaret kan betydligt bättre. Stort plus till Teemu Laine och Chris Abbott.
Resultatet är rättvist.

Andra Perioden:
HV börjar bra direkt. Frölunda kommer med en farlig kontring men återigen ett stabilt ingripande av Fredrik Pettersson-Wentzel. Frölunda drabbas av en utvisning på Tom Nilsson 2 minuter. 2-1 till HV71 efter ett riktigt drömmål av Martin Thörnberg som styr pucken förbi Lars Johansson framspelad av Kristofer Berglund och Teemu Laine.

HV71 drabbas av en utvisning den här gången är det Oscar Sundh som får sitta 2 minuter. Anton Bengtsson är helt fri med målvakten men Lars Johansson räddar. HV71 drar på sig en ny utvisning genom Ryan O’Byrne 2 min puckout. Ännu en utvisning för HV71 nu på Chris Campoli 2 min armbågstackling. Johan Lindbom är rejält upprörd och tar ett långt snack med domaren. Huvuddomare idag är Mikael Holm och Marcus Linde. HV71 försvarar sig mästerligt i boxplay.

Nu är det Frölundas tur att dra på sig en utvisning på Jacob Larsson 2 minuter. HV71 är hetare idag och det lovar mycket gott för framtiden. Är riktigt imponerad av hur HV spelar i den här matchen såhär långt. Niklas Hansson står för ett par riktigt fina draggningar. Niklas Hansson har riktigt stor potential inget snack om saken. Ikväll är det slutsålt 7000 på läktaren och det förtjänar verkligen HV. Frölunda får ett friläge som leder till att Emil Johansson blir utvisad 2 minuter. Frölunda får väldigt lite uträttat i powerplay och HV gör det bra. Elias Fälth åker ut 2 minuter för Frölunda.

I numerärt underläge kvitterar Frölunda till 2-2 efter en vacker soloprestation av Patrik Carlsson. Patrik som spelade i HV71 förra säsongen. HV71 har varit det bättre laget efter två perioder. Skotten vann Frölunda i den andra perioden med 11-4 mycket beroende på att HV71 satt väldigt mycket i utvisningsbåset.

Tredje Perioden:
HV71 slår pucken till iceing precis i inledningen. Chris Campoli blir rejält uppretad när en spelare i Frölunda slår klubban ur handen på honom. Frölunda har inlett tredje perioden klart bäst. Frölunda känns lite piggare. Fredrik Pettersson-Wentzel gör en riktig tv-räddning med plocken där han sträcker ut ordentligt med armen.

Ryan O’Byrne tappar pucken som leder till ett nytt bra läge för Frölunda. 2-3 till Frölunda genom Johan Sundström efter ett riktigt kampmoment framför mål. Teemu Laine och Martin Thörnberg är fantastiska ihop. Fredrik Pettersson-Wentzel får en rejäl smäll i HV kort därefter utdelar Ted Brithen en smäll mot en spelare i Frölunda. Jätteläge för Frölunda och Sebastian Stålberg när han rundar målet men en HV-spelare räddar på mållinjen.

HV71:s huvudtränare Johan Lindbom tar timeout med 47 sekunder kvar. HV-spelare slår in pucken i eget bås med 42 sekunder kvar. HV får en jättechans i slutet när de får spela sex mot fyra. Men Frölunda vinner matchen med 3-2. Chris Abbott drar på sig ett matchstraff i slutet av matchen för spearing 5+game. HV71 gör en riktigt bra match ikväll och ska ha all heder för insatsen. Utvisningarna för HV71 kostade dock för mycket den här kvällen.

 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

fakta

0-1 Robin Figren(Tom Nilsson och Artturri Lehkonen) tiden var 09.31

1-1 Teemu Laine(Chris Abbott) tiden var 19.17

2-1 Martin Thörnberg(Kristofer Berglund och Teemu Laine tiden var 25.15

2-2 Patrik Carlsson(Tom Nilsson och Nicklas Lasu) tiden var 38.25

2-3 Johan Sundström( Andreas Johnson) tiden var 48.21

Publik: 7 000
Skott: 18-29
Tekningar: 42-16
Utv minuter 33-10
Domare: Mikael Holm och Marcus Linde

-----

No more pages to load