HV71 / Håkan Fransson / Döden Foto: Mattias Landström / Jmini.se

Fransson: Svensk hockey ser döden i vitögat

SHL och Diciplinnämnden håller ett bastant strypgrepp på sin egen produkt. Det är bara konstatera att förblindat folk är så fokuserade på att göra hockeyn till en sport där det fysiska spelet blir ett minne blott. 

De är så förblindade att de inte ser och förstår att det viktigaste av allt är på väg att vända dem ryggen, publiken.

Jag tänker inte föra allas talan, bara min egen men jag vet och ser varje dag hur supportrar blir frustrerade och uppgivna över vad som händer.

Fler och fler (hockey tokigt folk) är mycket tveksamma till att köpa säsongskort och Cmore abonnemang nästa säsong.

Då är det 90% HV­supportrar som jag följer och jag är ganska övertygad om att det är samma resonemang bland andra lags supportrar.

Att DN har fått in nästan 80 anmälningar innan vi ens spelat 15 omgångar är totalt sinnessjukt. Hur många kommer det hamna på innan säsongen är slut, 200, 300 eller 400??

Visst är man riktigt petig så kanske många av dem är ”rätt” det är dock inte det som är det viktiga. Det viktiga är att folk har tröttnat på att saker ska avgöras i efterhand. Folk har tröttnat på att det sitter personer och granskar varenda minut och sekvens i efterhand. Det förstör hela spelets ide och nerv. Det förstör och sätter våra domare ur spel. I det undermedvetna så vet de att det är inte så viktigt att de ser och gör saker rätt under matchen för det kommer andra ändå fixa i efterhand.

Hockey handlar om känslor och situationer i nuet. Att i bråkdelen av en sekund fatta snabba beslut både som spelare, ledare och domare. Det är tjafset, ”fulspelet”, kamperna och hettan i nuet som gjort hockeyn till en stor sport i vårt land. Det är de situationerna som engagerat publiken, det är de situationerna som skapat stämning på läktarna. DET ÄR DET SOM ÄR HOCKEY.

Nu är detta sakta men säkert på väg att plockas bort och allt avgörs i efterhand av några paragrafryttare i ett konferensrum.

Handen på hjärtat du som älskar hockey. Ökar detta ditt intresse för sporten, eller tar det sakta men säkert död på glöden?

Jag vet vad jag skriker.

SNÄLLA NÅGON!! STOPPA VANSINNET JAG DÖR INOMBORDS OCH NÅGOT JAG ÄLSKAR AV HELA MITT HJÄRTA HÅLLER PÅ ATT TYNA BORT.

Håkan Fransson

-----

No more pages to load