Chris Campoli / Chris Abbott / Johan Lindbom Foto: Mattias Landström

Avstängningskaoset i HV71

 

Visst har domarnivån varit ojämn men detta är ett helt annat problem nämligen ett ledarskapsproblem.

Säsongen så här långt har handlat om skador och avstängningar. Skador kan vara otur visst men det håller inte att match efter match dra på sig onödiga utvisningar.
Roger Rönnberg sa under presskonferensen att Johan Lindbom måste ha ett allvarligt snack med Chris Abbott om hans spearing på de intima delarna i matchen mot Frölunda. Nu har även Chris Campoli blivit anmäld.
Disciplinnämnden skriver: I matchen HV71–Frölunda åker Campoli enligt anmälan ner mot kortsargen där Frölundaspelaren befinner sig med pucken. Därefter reser Campoli klubban mellan händerna och trycker till Frölundaspelaren med höger hand i huvudet.
Campoli anmäls Checking to the head, regel 124. 

Tidigare har HV haft långa avstängningar på Kristofer Berglund och Jere Karalahti. Detta håller inte längre!
Precis som Roger Rönnberg sa igår har varje spelare ett ansvar att spela tufft och schysst men att inte gå över gränsen. HV71 har inte råd med fler långa avstängningar på nyckelspelare och detta är Johan Lindbom och övriga ledares ansvar.

Jag är överens med Håkan Fransson och domarna måste skärpa till sig betydligt vad det gäller nivån. Det är inte okej med så många avstängningar. Men detta tar inte bort allvaret i det jag skriver. Johan Lindbom måste vara extremt tydlig mot sina spelare att allvarliga incidenter inte är okej.

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load