Kinnarps Arena Foto: Mattias Landström

Tre supportrar avstängda under HV-match

Tre supportrar misstänks för våldsamt motstånd i samband med en match i Kinnarps Arena och har blivit avstängda av föreningen. 

Händelsen inträffade i samband med matchen mellan HV71 och Växjö Lakers den femte januari. Nio personer avvisades från platsen och nu har tre supportrar tillhörande Växjö Lakers blivit avstängda. 

– Tre Växjösupportrar har fått en arrangörsavstängning. De är misstänkta för en ordningsstörning på läktaren i första periodpausen, säger Växjö Lakers säkerhetschef Lasse Jonsson Rydmark till Smålandsposten. 

Avstängda i 14 dagar
– De är avstängda i 14 dagar och under den tiden har de chansen att överklaga avstängningen. Därefter faller domen och då går vi efter SHL:s regelverk när vi tittar på vad som hänt.

En arrangörsavstängning innebär att man inte tillåts att besöka samtliga SHL-matcher, hockeyallsvenskan och hockeylandskamper i Sverige. 

Höll upp en banderoll
Det hela började med att supportrar höll upp en banderoll med texten ”Avgå Anderberg”. Anderberg var då PR- och eventansvarig inom Växjö Lakers, skriver Smålandsposten. Man upptäckte banderollen i samband med matchstart och arrangören tyckte att den var olämplig. 

Fick flera uppmaningar
Trots flera uppmaningar sänkte inte supportrarna banderollen och i den första periodpausen ingrep ordningsvakterna. Misstanken man har är att de tre männen gjorde motstånd när de skulle föras bort från platsen. 

Riskerar straff
Om en person med en arrangörsavstängning tar sin in på en match riskerar denne inte enbart att bli utslängd från arenan. Åklagare kan utfärda ett tilläggsförbud läggs det in i brottsregistret och om förbudet trotsas riskerar personen straff. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load