Stefan Stolic Foto: Pressbild

Habo Wolley förstärker med Mokelainen och Stolic

Habo Wolley förstärker truppen med två nyförvärv. Det är liberon Filip Mokelainen från Svedala och vänsterspikern Stefan Stolic från Bosnien som båda debuterade redan i lördags.

Stefan Stolic är en 24-årig vänsterspiker från Bosnien. Han provtränade med laget redan i höstas och när laget nu behövde förstärka togs en ny kontakt med Stefan. Han är en fysisk spelare med bra känsla för spelet och kommer att bidra med såväl bra försvarsspel som poäng framåt skriver Habo Wolly i deras senaste nyhetsbrev.

– Jag är mycket nöjd med att få in Stefan i laget. I höstas hade vi fyllt vår utlänningskvot men nu öppnade sig en möjlighet och då tvekade vi inte på att ta in honom i laget. Förutom sitt volleybollkunnande bidrar han även med en härlig positiv attityd, säger Habo Wolleys tränare Martin Andersson.

Filip Mokelainen är 19 år, härstammar från Svedala och har de senaste åren gått på Volleybollgymnasiet i Falköping och då spelat för RIG Falköping i Elitserien. Efter att han tog studenten 2015 har han haft ett uppehåll från spel, men är nu taggad för en satsning igen. Som libero bidrar han med ett bra försvarsspel och ger också tränaren Martin Andersson ytterligare ett alternativ på liberopositionen.

– Jag är glad att vi har fått in Filip i laget. Han är ung och utvecklingsbar och dessutom ger han mig ytterligare ett alternativ på liberopositionen där han kommer att konkurrera med Elias Andreasson om speltiden. Det kommer sporra båda två att prestera bra spel, avslutar Martin Andersson.

-----

No more pages to load