Annie Moreau från Jönköping har blivit uttagen till U19-landslaget i innebandy. Foto: Éric Moreau

Annie från Jönköping uttagen till U19-landslaget

Annie Moreau från Jönköping har blivit uttagen till U19-landslaget i innebandy och kommer att att representera Sverige i Finnkampen.

Annie går tredje året på Riksinnebandygymnasiet i Umeå och spelar för RIG Umeå. Innan hon flyttade upp till Umeå för studier och innebandy spelade hon i division 1 i Husqvarna IK. Hon har även representerat Småland i distriktslaget för både flickor 15 år och damjuniorer 17 år.

Finnkampen blir genrepet till U19-VM som spelas i kanadensiska Belleville 4-8 maj.

I senaste truppen som ska spela Finnkampen i finska Esbo 6-7 februari finns sex nya namn. Annie Moreau är ett av dem och gör därmed sin debut i landslagströjan.
– Framför allt vill jag att de får internationell rutin och kommer in i vårt spel. Men de ska så klart ta med det de gör på hemmaplan. De ska spela sitt spel, samtidigt som de acklimatiserar sig till vårt spel också. Det är trots allt annorlunda på internationell nivå med landskamper, säger U19-damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson till Svenska Innebandyförbundet.

Ytterligare tre smålänningar har blivit uttagna till Finnkampen, Gabriella Strandberg och Ellen Svensson som båda spelar i Jönköpings IK och Annie Nilsson som spelar i Kalmarsund.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load