Filip Åkerblom gjorde fyra mål i derbyt. Foto: Éric Moreau Filip Åkerblom. Foto: Éric Moreau Hannes Blomkvisti JIK mitt bland Östraspelare. Foto: Éric Moreau Rickard Hessmer. Foto: Éric Moreau Markus Vadsten var en Östras bästa spelare. Här i närkamp med Emil Nilsen. Foto: Éric Moreau Emil Kihlblom i sin första match i Östratröjan. Foto: Éric Moreau Emil Kihlblom. Foto: Éric Moreau

Filip sänkte Östra med fyra mål

Filip Åkerblom har under säsongen blivit omskolad från forward till back. I dag i det heta derbyt mot Östra lossnade det ordentlig och Filip stänkte dit fyra mål.

– Det är fruktansvärt kul en sån här match. Ett hett derby på förhand och att få kröna det med en sån här personlig insats var riktig skoj, säger Filip.

Matchen var jämn i två perioder. Inför tredje  ledde JIK med 2-1.  I tredje perioden gjorde JIK sex mål och Östra bara ett. Filip gjorde JIK:s första tre mål i matchen och även 6-2. En osannolik islossning med tanke på att Filip inför den här matchen gjort ett mål och dessutom omskolats till back. 

– Det har funkat väldigt bra. Det blev lite som en nytändning när jag fick spela (back) först mot Craftstaden och sedan när jag fick förtroende att spela i förstafemman mot Habo i sista perioden. Och sedan har jag fått fortsatt förtroende i den formationen som har gjort det lätt för mig att komma in i det. Jag kommer verkligen till min rätt som back, jag får ut mer av mig själv, säger Filip.

JIK:s tränare Nicklas Pålsson lovordade Filip efter matchen.

–  Det var faktiskt Jimmy (Lindstrand assisterande tränare) som tyckte att vi skulle testa Filip som back. Och han har gjort det riktigt bra. Det är så roligt att se att han jobbar hårt för att ta platsen. Han har en lysande framtid framför sig, säger Pålsson.

  

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load