Chris Campoli avstängd Foto: Carl-Cedric Persson

Campoli avstängd tio matcher

Chris Campoli får tio matchers avstängning efter huvudtacklingen på Modos Peter Öberg.

Det var i lördagens match mellan HV71 och Modo som Chris Campoli i första perioden tacklade Modos Peter Öberg i huvudet. Öberg blev liggandes på isen länge och Campoli fick matchstraff och fick lämna isen.

Granskning
Efter granskning av disciplinnämnden har följande bedömning gjorts: ”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Chris Campoli har utdelat en tackling som träffat motspelaren i huvudet. Motspelaren har blivit skadad. Denna typ av tacklingar leder regelmässigt till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden att tacklingen har utdelats sent och från blindside och att Chris Campoli har haft en uppåtdrivande kraft i tacklingsögonblicket som förstärkt effekten av tacklingen. Denna typ av tacklingar medför typiskt sett stor skaderisk. Nämnden anser att tacklingen var vårdslös och respektlös.”

Chris Campoli har yttrat att han självklart önskar en annan utgång av händelsen och att han absolut inte har någon intention att skada Öberg.

Böter
Campoli stängs av tio matcher men tre utav dem omvandlas till böter på 37 500 kronor. Det är andra gången som Campoli är avstängd denna säsong. Det var i oktober han stängdes av fyra matcher + böter efter en checking to the head mot Frölunda.

Campoli är tillbaka i spel mot Karlskrona fredagen den 19 februari.

-----

No more pages to load