Viktor Rönneklev. Foto: Mattias Landström

Rönneklev: ”Matchen man gått och väntat på”

På lördag sparkar allsvenskan i gång när Jönköpings Södra möter Kalmar FF på bortaplan. Och den allsvenska nykomlingen är laddad.
   – Matchen man gått och väntat på hela året, säger J-Södra-försvararen Viktor Rönneklev.

I oktober förra året stod det klart att Jönköpings Södra åter blivit ett allsvenskt lag. På lördag är den väntan över när J-Södra gästar Guldfågeln Arena i Kalmar i den allsvenska premiären.
   – Det känns bra. Alla har sett fram emot det här sedan vi tog steget upp. Vi är förväntansfulla och det ska bli skoj, säger J-Södra-försvararen Viktor Rönneklev.

Hur roligt blir det att spela i allsvenskan?
   – Det blir fantastiskt roligt. Man märker det på alla att det är någonting på gång. Samtidigt är vi målmedvetna och koncentrerade. Det gäller att hitta en balans i det också. Vi kan inte bara springa ut och spela enbart på känslor. Det ska vara som vanligt, säger Rönneklev.

Vad tror du det kommer betyda för Jönköping att ha ett lag i allsvenskan igen?
   – Det återstår väl att se. Än så länge har man inte märkt det så mycket. Men förhoppningsvis kommer det mer folk på matcherna. Kommunen kanske blir lite bättre på att hjälpa till också. Att den bidrar med det kan.

Vad säger du om försäsongen? Det har varit lite blandade resultat.
   – Det har varit en bra försäsong. Vi tar steg hela tiden. Sedan kan det vara att man gör en mindre bra match ibland. Matcherna har varit upp och ned. Men jag tycker ändå vi har gjort bra saker i matcher.

Finns det någon match du ser extra mycket fram emot att spela?
   – Nja, nu är det på lördag (som gäller) ju. Det är ju den matchen man gått och väntat på hela året, säger Rönneklev.

-----

No more pages to load