Robert Gojani och Viktor Rönneklev. Foto: Mattias Landström

Gojani: ”Kan kontrollera alla spelsätt”

Jönköpings Södra har gått från topplag i Superettan till att förmodas hamna i allsvenskans bottenstrid. Men laget kommer inte ändra sitt sätt att spela.
   – Vi kan kontrollera alla spelsätt, säger Robert Gojani.

På lördag sparkar Jönköpings Södra i gång sin första allsvenska säsong sedan 1969. Kalmar FF står för motståndet borta på Guldfågeln Arena. Och den allsvenska nykomlingen har börjat uppladdningen.

– Stämningen är jättebra. Den är alltid bra. Man märker att killarna vill komma i gång. Träningarna börjar bli lite mer tävlingsinriktade, säger J-Södra-mittfältaren Robert Gojani till Jmini.

– Det är ju Allsvenskan man vill spela i här i Sverige. Det är det man kämpat för. Det kommer bli jättekul. Jag vet att alla spelare i laget känner samma.

För J-Södras del har klubben på bara ett par månader gått från ett topplag i Superettan som förväntas föra matcherna till en förmodad aktör i den allsvenska bottenstriden.

Men trots de ändrade förväntningarna kommer laget inte börja spela fotboll på ett annorlunda sätt.

– Nej, spelsättet ändras inte jättemycket. Det är mer småjusteringar vi gör. Vi kan kontrollera alla spelsätt – både att hålla i bollen och gå på kontring. Vi ändrar spelsätt beroende på laget vi möter, säger Gojani.

I helgen avslutade J-Södra sin försäsong med ett mållöst genrep mot Åtvidaberg på Visingsö.

Laget svarade för åtta mål på nio försäsongsmatcher (inklusive tre Svenska cupen-matcher). Totalt blev det en seger, sex oavgjorda och två förluster för den allsvenska nykomlingen.

Men Gojani är, trots de något svajiga resultaten, inte nervös inför säsongsstarten.

– Det har varit mycket nya ansikten på träningarna och alla ska komma i gång. Det började inte dåligt men lite knackigt kanske. Men vi är inte oroliga för att vi inte ska hitta vårt eget spel, säger Gojani.

-----

No more pages to load